InterieurSlaapkamerWonen

Een sfeervolle inrichting voor je slaapkamer

sfeervolle inrichting voor je slaapkamer
1.66KViews

De slaapkamer is vaak een beetje het ondergeschoven kindje wanneer we het hebben over de inrichting van je huis. En dat is zonde. Het is vaak toch de kamer waar je de meeste uren doorbrengt. Met een mooie en sfeervolle inrichting van je slaapkamer wordt ook deze kamer een gezellig plekje binnen het huis. In dit artikel geven we je tips hoe jij van jouw slaapkamer een heerlijk plekje kunt maken.

Verlichting

Goede verlichting speelt een essentiële rol in de sfeer in je slaapkamer. Een grote, felle lamp is weliswaar praktisch, maar geeft je kamer ook een killere uitstraling. Ga voor kleine, subtiele lampen met warm licht. Denk ook aan de lichtinval van buiten. Meer licht in je slaapkamer maakt de ruimte optisch groter. Uiteraard blijft kaarslicht dé ultieme sfeerverhoger!

Aankleding

Met leuke accessoires kun jij je slaapkamer helemaal personaliseren. Leuke sierkussentjes op bed, kleine beeldjes of leuke foto’s aan de muur. Kleinere voorwerpen werken hierin vaak beter dan grotere, lompe objecten. Probeer deze accessoires persoonlijk te houden, dit wordt door veel mensen namelijk als het meest prettig ervaren. Onder de aankleding valt ook de keuze voor de juiste gordijnen of andere raambekleding. Met oog op de lichtinval is het verstandig om te kiezen voor een gordijn dat wel, in ieder geval, een kleine hoeveelheid licht doorlaat.

Meubilair

Ook met meubilair kun jij de sfeer van je slaapkamer beïnvloeden. Door hierin eenheid te creëren  komt het geheel rustiger en fijner over. In je slaapkamer mag een bed natuurlijk niet ontbreken, dit is het kloppend hart van de ruimte. Een bijpassend nachtkastje is niet alleen praktisch om belangrijke spullen, zoals een wekker of telefoon, direct bij de hand te hebben, maar het is meteen een mooie plek om accessoires neer te zetten. Wanneer je een kledingkast kiest met een spiegel op de voorzijde geeft je dat meerdere voordelen. Niet alleen kun je goed kijken hoe je nieuwe setje staat, maar het maakt je slaapkamer ook nog eens optisch groter.

Beddengoed

Als laatste punt behandelen we het beddengoed. Met een mooi dekbedovertrek om je dekbed bepaal je nóg meer de sfeer in je slaapkamer. Ook de sloop om je hoofdkussen speelt hierin een belangrijke rol. Verder kun je kiezen voor leuke sierkussens  en een mooi sierdeken op je bed. Kies hierin niet voor een grote verscheidenheid aan kleuren. Dit maakt je slaapkamer onrustig en zal dan

Geef een reactie