InterieurWonen

Welke kleur muur bij houten vloer?

welke kleur muur bij houten vloer
9.57KViews

Als je de inrichting van je woning opnieuw onder de loep neemt, zal je hoogstwaarschijnlijk eerst beginnen bij de basis van de woning. Denk hierbij aan de vloeren, muren, verlichting en de gordijnen. Deze vormen de basis. De meubels en accessoires maken het geheel af. Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woonstijl of je huidige inrichting beu bent, doe je er dan ook goed aan om wat verandering in huis te brengen. Verandering in spijs doet eten, nietwaar? Begin daarom met de muren! Een nieuw laagje verf kan direct een andere sfeer in huis brengen. Tegenwoordig genieten steeds meer mensen van een houten vloer. Wellicht twijfel je er zelf over om een mooie nieuwe houten vloer bij escovloeren.nl aan te schaffen. Dan is het wel fijn om te weten welke kleuren hierbij passen. Welke combinatie spreekt? Welke kleur muur past bij mijn (toekomstige) houten vloer?

Contrast aanbrengen

Hout staat bekend om zijn natuurlijke en rustgevende uitstraling. Hierdoor kan deze vloer met vrijwel iedere woonstijl gecombineerd worden. Dat geeft je tegelijkertijd ook talloze mogelijkheden voor je kleurkeuze op de muur. Sommige mensen geven de voorkeur aan een neutrale kleur om de rustgevende uitstraling te versterken, anderen brengen graag wat contrast aan voor extra sfeer. Wat jouw voorkeur ook heeft, vrijwel alles is mogelijk bij een houten vloer. Niets is te gek.

Als je meer contrast wilt aanbrengen kan je kiezen voor wat opvallendere kleuren. Blauwtinten, okergeel en zachte groentinten zijn prachtig met een houten vloer te combineren. Daarnaast passen deze kleuren ook prima bij de hedendaagse woontrends. Stijlvol volgens de laatste trends!

Materialen en kleuren combineren

Een natuurlijke houten vloer vraagt om contrast. Om de uitstraling te versterken is het van belang dat er goed over de kleurkeuzes wordt nagedacht. Natuurlijk wil je ook niet dat het te druk wordt. De ideale combi tussen materialen en kleuren is moeilijk te vinden. Toch kan het wel wat rust bieden. Maar hoe pak je dit aan?

Een houten vloer verleent zich prima voor het combineren van zachte en natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan een zacht vloerkleed die het geheel net wat huiselijker maakt of natuurlijke materialen als wol, vilt en linnen. Ook kan je gebruik maken van natuurlijke prints en dessins. Ben je bang dat het te druk wordt? Laat dan de kleurkeuzes van je accessoires terugkomen in de muren. Zo zorg je voor één geheel en zal het huis een stuk zachter en behaaglijker overkomen.

Hou rekening met de ruimte

Als je een nieuwe kleur op de muren wilt aanbrengen is het belangrijk dat je eerst goed naar de ruimte kijkt. Natuurlijk moet de kleur in perfecte harmonie met je vloer zijn, maar dat is niet het enige waar je op moet letten. Je kunt namelijk ook de ruimte beïnvloeden door je kleurkeuze. Zo zal een lichte vloer en lichte muren de kamer een stuk ruimtelijker maken, terwijl je deze met donkere kleuren weer kleiner laat ogen. Van licht en fris tot donker en warm, het is jouw keuze!

Geef een reactie