InterieurWonen

Wat kost een traplift met 1 bocht?

wat kost traplift met 1 bocht
1.56KViews

Wanneer je overweegt om een traplift in huis te plaatsen, zal je direct voor een hoop regelwerk komen te staan. Ga je een traplift kopen of huren? Welke traplift heb je nodig? En wat kost een traplift precies? Als we van een standaard Nederlandse trap uit gaan, zien we vaak dat daar een bocht in is verwerkt. Dit zou betekenen dat de traplift een bocht moet kunnen maken. Maar betekent dit ook dat je voor hogere kosten komt te staan? In dit artikel vertellen we meer over de prijsopbouw van een traplift, hoe je de ergste kosten kunt drukken en wat een traplift met 1 bocht precies kost.

Nieuwe traplift kopen

Je kunt een traplift huren of kopen. Wanneer je de traplift slechts tijdelijk gebruikt of als je geen geld hebt om te kopen kan het verstandig zijn om eerst te gaan huren. Als je de traplift enkele jaren wilt gebruiken, is het meestal voordeliger om een geheel nieuwe traplift te kopen. Dit is dan ook veruit de meest gekozen optie. Wanneer je kiest voor een nieuwe traplift, geniet je direct van een heleboel voordelen. Zo beschikt de traplift over de nieuwste functies en veiligheidsmaatregelen en zijn er nog geen beschadigingen te zien. Bovendien kan je met een geheel nieuwe traplift uiteraard veel langer doen dan een tweedehands exemplaar.

Natuurlijk zitten er ook wel nadelen aan het kopen van een nieuwe traplift. Het grootste nadeel is uiteraard de prijs. Een traplift is niet goedkoop, dit vraagt om een flinke investering. Vaak gaan heel wat spaarcenten verloren om een nieuwe traplift te kopen. De kosten zijn zeer uiteenlopend. Dit hangt af van het soort trap, persoonlijke wensen en het merk van de traplift. Over het algemeen kunnen we stellen: hoe complexer de trap, des te hoger de prijs.

Wat kost een traplift met 1 bocht?

De meeste Nederlandse woningen beschikken over een trap met een of meerdere bochten. Dit betekent ook dat je keuze uit trapliften direct een stuk beperkter wordt. Wanneer je een traplift zoekt voor een rechte trap, zal je merken dat de prijs een stuk lager ligt. Als je een traplift met 1 bocht zoekt, zullen de kosten direct omhoog schieten.

Gemiddeld kost een trap met 1 bocht circa € 5.000

Natuurlijk zijn deze kosten wel afhankelijk van persoonlijke voorkeuren. Je kunt een traplift immers zo duur maken als je zelf wilt. Toch moet je er wel rekening mee houden dat een traplift met bocht altijd een stukje duurder zal zijn. Dit vraagt immers om een ander soort techniek dan bij een traplift voor een rechte trap. Zo zal je ook altijd duurder uit zijn als je kiest voor een traplift met meerdere bochten.

Kan je de prijs drukken?

We kunnen het ons goed voorstellen als je schrikt van de bovengenoemde kosten. Niet iedereen heeft zoveel spaargeld op zak. Zijn er dan manieren om de kosten te drukken? Jazeker! Wij zetten een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje:

  • In sommige gevallen kan je in aanmerking komen voor een subsidie. Let wel op: dit is echt enkel het geval als je dit zelf met geen mogelijkheid kan betalen. De gemeente onderzoekt of je hier recht op hebt. Bedenk wel dat ze niet enthousiast worden bij het weggeven van geld, de kans op succes is dan ook klein.
  • Ga trapliften vergelijken om zo de goedkoopste aanbieder te vinden. 
  • Huur tijdelijk een traplift voor de eerste maanden, zo kan je in de tussentijd sparen voor een eigen traplift.
  • Kies voor het meest basic model. Door voor minder extra’s te kiezen, kan je de prijs drastisch laten zakken.

Geef een reactie