TuinWonen

Geef je voortuin een boost

Geef-je-voortuin-een-nieuwe-boost
1.46KViews

Als we het over de tuin hebben, denken we direct aan de achtertuin. De plek waar je ook de meeste tijd doorbrengt. De voortuin vergeten we nog wel eens. Dit is erg jammer. De voortuin is namelijk het eerste dat je ziet bij een huis. Heb jij het binnen en de achtertuin op orde, maar heeft jouw voortuin een boost nodig? Lees dan verder voor enkele handige tips. Zo ziet jouw voortuin er binnenkort weer picobello uit.

Het visitekaartje van je huis

Als je bij iemand op bezoek gaat, zie je als eerste de voortuin. De uitstraling hiervan bepaalt jouw eerste indruk van een huis. Best raar eigenlijk als het binnen totaal niet overeen blijkt te komen. Je voortuin is eigenlijk het visitekaartje van je huis. Hoe is dat bij jou thuis? Komt de stijl van je huis overeen met jouw voortuin?

De stijl doortrekken van binnen naar buiten is erg eenvoudig. Bij een landelijke stijl binnen is veel groen buiten een mooie match. Bij een moderne inrichting past daarentegen juist een strakke voortuin. Zoals veel grind met twee prominente plantenbakken in het midden.

Doe samen met de buurt

Is de stijl van binnen naar buiten halen niet iets voor jou? Kijk dan eens rond in je buurt. Welke stijlen zie je hier? Zijn er bepaalde planten of bomen die veel gebruikt worden? Laat je hierdoor inspireren en laat enkele elementen ook in jouw voortuin terugkomen. Zo zorgt jouw voortuin voor een mooi geheel in de buurt.

Een andere optie die je veel bij twee-onder-een-kapwoningen ziet, is een gezamenlijke voortuin. Zoals een gezamenlijk grasveld met borders die doorlopen in de voortuin van je buren. Uiteraard is een goede band met je buren van groot belang bij een mooie gezamenlijke voortuin. Hoe ga je het aanleggen, heb je wel dezelfde smaak, wie gaat het onderhouden? Hier zul je afspraken over moeten maken. Dus het gezegde ‘Liever een goede buur dan een verre vriend’ gaat hier zeker op.

Inrichting-tips

We sluiten dit artikel af met enkele handige inrichting-tips. De eerste tip of vraag eigenlijk is: heb je groene vingers? Als dit niet het geval is, is een onderhoudsvriendelijke voortuin aan te raden. Ga voor bestrating en een makkelijk te onderhouden tuininrichting zoals een buxushaag. Voor mensen die gesteld zijn op hun privacy zijn boompjes aan te raden. Erg populair voor de voortuin zijn leibomen zoals de leiplataan en de leilinde. Voor een gezellig aanzicht van je huis is een tuinbankje een goede toevoeging. Als de zon aan de voorkant van je huis staat, is dit een heerlijke plek voor een kopje koffie. Alleen of met de buren. Heb je wel groene vingers? Ga dan lekker aan de slag met veel bloemen en planten. Veel succes gewenst aan iedereen!

Geef een reactie