InterieurWonen

De meest voorkomende plekken in je woning voor zilvervisjes

interieur
786Views

Iedereen kent ze en heeft ze al eens door zijn of haar huis zien lopen, zilvervisjes. Hoewel deze ongediertesoort relatief weinig kwaad kan, is het geen prettig idee dat de beestjes tussen je etenswaren kruipen. Reden genoeg om je huis zo onaantrekkelijk mogelijk te maken voor zilvervisjes! Houd er rekening mee, dat er bepaalde verschillen bestaan tussen de zilvervisjes en papiervisjes. Een belangrijk verschil zit onder meer in de kleur van het schild op de rug van deze ongediertesoorten. Op het internet vind je foto’s van beide ongediertesoorten, waarop de verschillen duidelijk zichtbaar zijn.

Zilvervisjes leven op vochtige plekken in huis

Over het algemeen zal je de zilvervisjes op vochtige plekken in huis tegenkomen. Let wel, de zilvervisjes proberen zich vaak goed te verstoppen, om niet opgemerkt te worden door bewoners. Je zal ze dan ook niet snel door de douche zien rennen, als je de badkamer in de ochtend betreedt. Mocht je in de nacht naar het toilet gaan, dan bestaat de kans echter wel dat je de zilvervisjes weg ziet snellen uit een bad of douchecabine.

Vaak verstoppen de beestjes zich in de donkere, vochtige hoekjes van badkamers en keukens. Ook in de keuken is het immers relatief vochtig door de condens en het water wat men morst bij het koken. Overdag verstopt het zilvervisje zich, om in de avonduren actief te worden en op zoek te gaan naar voedsel.zilvervisjes interieur

Vind zilvervisjes tussen verpakkingen

Niet alleen op vochtige plekken zal je de zilvervisjes vinden, ook leven deze beestjes tussen verpakkingen. De beestjes zijn hier op zoek naar zetmeel, wat zij onder meer in broodkruimels, meel en aardappels vinden. Ook schimmels die op bedorven etenswaren zijn ontstaan kunnen een voedingsbron voor de zilvervisjes vormen. Een goede hygiëne is zodoende essentieel! Het is geen prettig idee dat de beestjes eerst over schimmels lopen en vervolgens over een boterham of een verpakking met meel.

Bestrijding van zilvervisjes in huis

Het bestrijden van zilvervisjes is vaak lastig. Er zijn bij bouw- en supermarkten verschillende lokdozen te koop, die werken op de manier dat een soortgelijk doosje voor mieren dat doet. Dit betekent dat de zilvervisjes worden aangetrokken door de geur of het voedsel van/in deze lokdozen en hier vervolgens niet meer uit kunnen komen. Bij een serieuze plaag kan de hulp van een professionele ongediertebestrijder wenselijk zijn, om verdere schade aan verpakkingen te voorkomen en de hygiëne in huis te bevorderen.

Geef een reactie