InterieurWonen

Massief houten vloer: de perfecte basis voor elk interieur

massief eikenvloer vloerverwarming
1.07KViews

Ga je binnenkort verhuizen en ben je druk bezig met brainstormen en het zoeken naar nieuwe interieur ideeën? Of pak je je huidige woning eens flink aan en weet je niet goed waar je moet beginnen? Start dan altijd bij de basis! Onze tip is om altijd eerst te kijken naar de vloeren, muren en de gordijnen. Deze bepalen voor een groot deel de sfeer in huis en kunnen het interieur maken of breken. Als de basis goed is, kan je vanaf daar verder werken naar een perfect resultaat! Het vinden van de juiste vloer kan best lastig zijn. Er is immers ontzettend veel keuze, maar voor ons blijven de massief houten vloeren toch wel bovenaan ons lijstje staan. Massief houten vloeren zijn niet alleen de meest oudste en bekendste moderne vorm van vloerbedekking, maar leveren ook nog eens een uitstraling die bij elk interieur past. Met een massief houten vloer weet je zeker dat je de perfecte basis voor jouw interieur te pakken hebt. Daarnaast kent deze vloer ook nog eens talloze voordelen. Wist je bijvoorbeeld dat, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, een houten vloer met vloerverwarming zeker een optie is? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen van de massief houten vloer en leggen we uit waarom deze eigenlijk niet mag ontbreken binnen jouw interieur.houten vloeren

De voordelen van een massief houten vloer

Een massief houten vloer is een vloer waarbij de delen uit één stuk vol hout zijn gemaakt. Dit zie je bij heel veel verschillende vloersoorten, maar de meest bekende is toch wel de massief eikenvloer. Dit heeft mede te maken met de populariteit voor eiken, maar ook door de frisse en neutrale uitstraling. Eiken is de perfecte basis voor elk interieur en kan door verschillende toplagen ook nog eens zo bewerkt worden, dat hij passend gemaakt kan worden voor verschillende woonstijlen. Daarnaast geniet hij uiteraard ook nog eens van de voordelen van elke andere massief houten vloer, die voordelen hebben wij voor jou op een rijtje gezet:

  • Duurzaamheid: ben jij op zoek naar een duurzame vloer? Dan is een massief houten vloer de perfecte keuze. Deze vloeren zijn gemaakt om een leven lang mee te gaan. Dat is overigens niet overdreven, aangezien er genoeg verhalen zijn waarbij de vloer zijn eigenaar overleefde. Wil jij een vloer die voorlopig niet meer vervangen hoeft te worden? Dan is een massief houten vloer een geweldige optie.
  • Warme uitstraling: de uitstraling van een massief houten vloer is met geen pen te beschrijven. Natuurlijke schoonheid wordt het ook wel genoemd. Daarnaast past hout perfect bij de huidige woonstijlen, waarbij natuurlijke materialen een steeds belangrijkere rol spelen.

massief eikenvloer

Houten vloer met vloerverwarming: kan dat echt?

Veel mensen denken ten onrechte dat een houten vloer niet samengaat met vloerverwarming. Het tegendeel is echter waar! Er zijn genoeg populaire houten vloersoorten, waarbij er prima gebruik gemaakt kan worden van vloerverwarming. Vaak wordt er dan gekozen voor multiplex vloeren, hierbij is de warmteweerstand zeer laag en loopt de vloer geen gevaar door de warmte van de verwarming. Heb jij al vloerverwarming of wil je een houten vloer in combinatie met vloerverwarming gaan leggen? Neem dan contact op met de vakmensen van een webshop of winkel en vraag naar de mogelijkheden.

Geef een reactie