InterieurWonenWoonkamer

3 tips voor het inrichten van een klein appartement

inrichten klein appartement
1.49KViews

Kleine appartementen zijn vaak erg knus en gezellig, maar het praktisch inrichten van zo’n appartement is wel iets om even bij stil te staan. Je wilt de ruimte die je hebt natuurlijk optimaal benutten om al je spullen kwijt te kunnen. Een klein appartement heeft zijn eigen charme, met de juiste inrichting kan je er een enorm gezellig en sfeervol appartement van maken. Speciaal voor jou hebben wij 3 tips voor het inrichten van een klein appartement op een rijtje gezet. Lees verder.

Kies voor multifunctionele meubels

In een klein appartement kan je niet veel meubels hebben staan, daarom is het belangrijk dat de meubels die je hebt multifunctioneel zijn. Dit is gewoon erg praktisch. Er zijn vele multifunctionele meubelen te koop. Denk bijvoorbeeld aan een poef waarin je spullen kan opbergen, een bedbank of een uitschuifbare eettafel. Er zijn genoeg multifunctionele meubels te vinden op de markt. Naast dat ze enorm praktisch zijn, hebben ze vaak ook een stijlvol uiterlijk. Nog een multifunctioneel meubel is een bijzettafeltje, deze kan je als bijzettafel, salontafel of nachtkastje gebruiken. Vooral voor een grote salontafel is vaak geen ruimte in een klein appartement. Een trend van tegenwoordig is meerdere bijzettafeltjes gebruiken als salontafel, dit houdt de kamer ruimtelijker, speelser en ziet er erg stijlvol uit. Bijzettafeltjes kopen? Bezoek de website bijzettafel.nl voor een uitgebreid assortiment.

Lichte kleuren

Het is algemeen bekend dat lichte kleuren altijd ruimtelijker werken dan donkere kleuren. Bij een kleine ruimte is het dan ook altijd aangeraden om lichte kleuren te gebruiken. Wanneer je een kleurenpalet voor je appartement gaat maken adviseren wij om te kiezen voor twee kleuren met een lichte heldere tint. Deze twee bestrijken het grootste gedeelte van de muren. Kies daarnaast voor één accentkleur waarmee je het geheel visueel en spannender maakt.

Zwevende elementen

Zwevende elementen of planken aan de muur zijn bijzonder geschikt voor een klein appartement. Ze zorgen ervoor dat je kamer ruimtelijker lijkt en zijn daarnaast ook nog eens erg functioneel. Een boekenkast neemt veel ruimte in beslag, waar een paar boekenplanken aan de muur weinig tot geen ruimte in beslag nemen. Ook ziet het er sfeervol uit. Naast boeken kan je nog veel meer kwijt op planken aan de wand, denk aan plantjes, woonaccessoires, schilderijen, fotolijsten en nog veel meer. Zwevende elementen zijn een absolute trend. Wij zien dan ook steeds vaker deze elementen terug komen in interieurs. De verwachting is dat er in de toekomst nog meer gebruik gemaakt zal worden van deze handige manier om ruimte te creëren.

 

 

 

Geef een reactie