TuinWonen

Je tuin klaarmaken voor de winter

tuin winterklaar maken
733Views

Velen moeten er nog niet aan denken met het huidige prachtige weer. De winter staat nog niet voor de deur, maar je kan je niet vroeg genoeg voorbereiden om je tuin klaar te maken voordat de winter zijn intrede maakt. Hieronder kun je alvast een aantal tips lezen die ik je alvast wil meegeven ter voorbereiding!

Tuinmeubelen

Voor het mooi houden van jouw tuinmeubelen kun je deze het best winterklaar maken. Dit kun je tevens tegelijkertijd doen wanneer je de rest van de tuin winterklaar maakt. De beste manier is om je tuinmeubelen binnen op te bergen. Helaas is daar binnen niet altijd plek voor en ben je genoodzaakt de tuinmeubelen het gehele jaar door buiten te laten staan. Om ze zo goed mogelijk de winter door te laten komen is het als eerste van belang de tuinmeubelen goed schoon te maken. Dit doe je door het juiste reinigingsproduct te gebruiken dat geschikt is voor het product waarvan de meubelen gemaakt zijn. Op deze manier voorkom je dat vlekken zich permanent gaan vestigen in de meubelen wanneer deze lange tijd niet gebruikt worden in de winter. Als tweede is het van belang dat je een geschikte beschermhoes aanschaft voor jouw tuinmeubelen. Zo blijven deze nog beter beschermt zodat je er in de zomer weer met volle teugen van kunt genieten. Denk erom dat bepaalde houtsoorten niet helemaal afgedekt dienen te worden! Sommige soorten hout moeten kunnen blijven ademen. Laat de kussen niet onder de beschermhoes zitten, maar berg deze wél binnen op. Zorg ervoor dat het water van de meubelen af kan stromen en dat de beschermhoes goed vast zit. Door er een extra touw om heen te binden voorkom je dat de hoes er in de winter af kan waaien.

Jacuzzi

Als je een jacuzzi in de tuin hebt staan heb je daar in de zomer vast en zeker vol van kunnen genieten! Ook de jacuzzi moet klaargemaakt worden voor de winter. Dit betekent niet dat de jacuzzi niet meer gebruikt kan worden. Ook tijdens de koude donkere dagen kun je heerlijk blijven genieten van je eigen spa. Het blijkt ook nog eens zo dat het een positief effect heeft op je gezondheid! Het is het best om de jacuzzi in de wintermaanden niet uit te zetten. Hierdoor blijft het water warm en voorkom je dat leidingen bevriezen en eventueel kunnen knappen! Het is begrijpelijk dat je een jacuzzi niet de gehele winter aan wilt hebben. Zorg er dan voor dat al het water uit de jacuzzi en de leidingen verdwenen is. Als dit is gebeurt kun je de deksel  op de jacuzzi plaatsen om deze vervolgens nogmaals af te dekken met een beschermhoes. Op deze manier kun je de volgende zomer weer volop genieten van uw eigen spa!

Geef een reactie