InterieurWonen

Online interieurspullen verkopen? Zo pak je dat aan!

interieurspullen
1.4KViews

De online wereld heeft ons leven net een stukje gemakkelijker gemaakt. We bestellen onze boodschappen gemakkelijk online, kopen kleding online, bestellen meubels en woonaccessoires online en als we mazzel hebben wordt ook nog eens alles netjes thuisbezorgd. In onze huidige samenleving is dit een prettige toevoeging, we hebben het immers vrijwel altijd te druk om ons ook nog met dat soort dingen bezig te houden. Wist je dat de online wereld nog veel meer voordelen biedt? Zo hoef je niet meer te wachten tot de jaarlijkse koningsmarkt, maar kan je op elk moment tweedehands interieurspullen aanbieden. Gewoon lekker vanuit je eigen huis. De verkoop regel je met enkele klikken op de knop en het pakketje is zo verstuurd. Online interieurspullen verkopen is nog nooit zo gemakkelijk geweest. Bovendien biedt dit enorm veel voordelen. Zo creëer je meer ruimte en houd je geld over om je interieur een flinke make-over te geven. Dat is pas een echte win-win situatie! Hoe je het online spullen verkopen aanpakt? Dat leggen we uit in dit artikel.

Zoek een geschikte verkoopsite

Er zijn ontzettend veel verschillende verkoopsites, van de meeste kan je gewoon gratis gebruik maken. Het is wel belangrijk dat je let op de doelgroep van de site. Zo zijn er websites waarbij de focus op elektronische apparaten ligt, zoals reBuy, maar ook websites die het geheel meer allround benaderen. Het is uiteraard afhankelijk van wat je verkoopt, welke website je nodig hebt. Er zijn tegenwoordig veel mensen die gebruik maken van social media kanalen om hun spullen verkopen. Zo bestaan er speciale verkoopgroepen op Facebook en kan je op Instagram een eigen pagina aanmaken om de verkoop te bevorderen. Bepaal zelf wat jij de fijnste methode vindt en houd de doelgroep voor ogen. Ben je op zoek naar jongeren? Dan is social media een fijn kanaal om aan te spreken. Wil je oude meubels verkopen? Dan ligt je doelgroep meer bij de mensen tussen de 30 en 60 jaar oud en zij zullen weer sneller kijken bij specifieke verkoopsites.reBuy

Maak meerdere foto’s

Als je interieurspullen wilt verkopen, is het uiteraard belangrijk dat mensen zien wat ze kopen. Uit onderzoek is gebleken dat de kans groter is dat mensen een product kopen als ze meer dan 3 foto’s hebben kunnen zien. Verkoop je een oud computerscherm op Alpha-Shop? Maak dan foto’s uit diverse hoeken en breng eventuele beschadigingen in kaart door hierop in te zoomen. Hiermee zorg je er gelijk voor dat mensen niet na aankoop kunnen klagen, je hebt immers duidelijk de staat van het product vermeldt en laten zien op de foto’s.

Alpha-shop

Schrijf een duidelijke advertentie

Illustreer je foto’s met een duidelijke advertentietekst. Vermeldt hierin precies de afmetingen, de staat en het bouwjaar van het product. Geef tevens aan of het product per brievenbuspost of pakketservice verstuurd moet worden en welke kosten hierbij komen kijken. Ook doe je er goed aan om een vanaf-prijs in te stellen. Zo zal je minder snel onzinbiedingen binnen krijgen.

Geef een reactie