InterieurTuinWonen

Welke schutting past bij mij?

Welke schutting past bij mij?
666Views

De schutting is de meest gekozen erfafscheiding in Nederland. Vandaag de dag beschik je gelukkig over enorm veel verschillende mogelijkheden. Door de diversiteit van materialen is het steeds eenvoudiger om een schutting te vinden die bij jou past. Maar wat zijn de voor- en nadelen van ieder materiaal? Welke schutting kan kun je eigenlijk het beste kiezen?

Voordelen van een schutting in de tuin

In iedere tuin speelt privacy een belangrijke rol. Je wil immers niet dat de buren continu in jouw tuin kunnen kijken. Bovendien wil je ook een veilige plek voor je kinderen en/of huisdieren creëren. In dat geval is een schutting een prima oplossing. Het grootste voordeel van een schutting is dat je na de plaatsing direct over de benodigde privacy beschikt. Je hoeft niet, zoals bijvoorbeeld bij een natuurlijke erfafscheiding, jaren te wachten totdat dit resultaat is bereikt.

Wil jij een schutting in de tuin laten plaatsen? Dan beschik je over een breed aanbod van verschillende materialen. Maar voor welk materiaal kies je? Welke schutting past bij jou? Wij zetten de voor- en nadelen van ieder materiaal op een rijtje.

Geluidswerende schermen

Schuttingen kunnen tegenwoordig geheel naar eigen wens worden samengesteld. Afgezien van de standaard schutting kan je ook nog heel veel verschillende extra’s toevoegen om deze naar wens te optimaliseren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het gebruik van geluidswerende schermen? Dit is een relatief nieuwe optie in het buitenleven en is de afgelopen jaren zeer populair gebleken. Deze tuinschermen kunnen tot maar liefst dertig decibel van het geluid dempen. Ideaal voor buiten spelende kinderen of als je graag muziek draait in de tuin en liever niet wilt dat de buren hier last van hebben. Deze tuinschermen zijn meestal bedekt met ecologische materialen zoals kokos of bamboe. Hierdoor beschik je niet alleen over een geluidsdichte tuin, maar ook over een natuurlijke uitstraling.

Houten schuttingen

Houten schuttingen zijn al jaren de absolute favoriet! En dat is zeker niet zonder reden. Hout geeft de tuin een natuurlijke uitstraling en gaat ook nog eens heel wat jaren mee. Kies bij voorkeur wel voor hout met een FSC-keurmerk. Zo weet je zeker dat het hout op een bewuste manier is gekapt, waardoor je ook nog eens je steentje aan het milieu bijdraagt.

Cortenstalen schutting

Cortenstaal is de afgelopen jaren tot een zeer populair materiaal uitgegroeid. Het wordt voor meerdere toepassingen gebruikt en kan ook zeker een goede kandidaat zijn bij jouw keuze voor een nieuwe schutting. Hoewel cortenstaal een relatief prijzig materiaal is, beschikt deze wel over een zeer lange levensduur. Doordat je over een ijzersterkte schutting beschikt, zal deze heel wat jaren in goede conditie blijven. Zo ben je op de lange termijn vaak veel goedkoper uit.

Groene schutting

Het grootste nadeel van een schutting is dat tuindieren moeilijk een plekje kunnen vinden om zich te nestelen. Wanneer je dol bent op een natuurlijke tuin, kan dit een reden zijn om toch niet voor een traditionele schutting te kiezen. Gelukkig zijn hier ook een aantal oplossingen voor bedacht. Zo is het tegenwoordig mogelijk om een zogenaamde ‘groene’ schutting aan te schaffen. Deze bestaat uit natuurlijke materialen, waardoor tuindieren en andere insecten zich makkelijker kunnen nestelen. Zo verhoog je de natuurlijke uitstraling van je tuin.

Kortom, er is voor ieder wat wils te vinden in de wereld van schuttingen. Welke schutting het beste bij jou past is van meerdere factoren afhankelijk. Lees je daarom goed in en bedenk vooraf wat jij belangrijk vindt. Zo kan je de schutting geheel naar wens aanpassen en de aankomende zomer van een prachtige erfafscheiding genieten.

Geef een reactie