Wonen

4 redenen om een erkende slotenmaker in te schakelen na inbraak

4 redenen om een erkende slotenmaker in te schakelen na inbraak
369Views

Een slotenmaker inschakelen na inbraak lijkt een logische stap. Toch zal het je verbazen hoeveel mensen dit lijken te vergeten. Door de stress die de inbraak met zich meebrengt, vergeet je al snel essentiële dingen. Het gevolg is dat jouw huis veel minder goed beveiligd is. Natuurlijk wil je dit voorkomen, zodat je inbrekers in de toekomst buiten de deur kunt houden. Maar waarom is het noodzakelijk om een slotenmaker in te schakelen na inbraak? Wat kan een slotenmaker voor jou betekenen? In dit artikel geven we de vier belangrijkste redenen.

1.    Herhaling voorkomen

Je moet er natuurlijk niet aan denken dat de inbreker op een later moment terugkeert. Toch gebeurt dit in sommige gevallen wel. Zeker als deze zijn klus niet heeft kunnen klaren. Daarnaast zijn er ook inbrekers die enkel het slot forceren, zodat ze op een later moment gemakkelijker binnen kunnen komen. Indien dit niet wordt opgemerkt, kan dat voor vervelende situaties zorgen.

Gelukkig bieden veel slotenmakers tegenwoordig een spoeddienst aan. Zij verlenen hulp met sloten op de korte termijn, waardoor je je snel veiliger voelt in je eigen huis. Het kan aantrekkelijk lijken om het slot zelf te herstellen en zo extra kosten te voorkomen, maar de kans is groot dat dit niet op de juiste manier gebeurd en de beschadiging groter wordt.

2.    Kosten bij inbraakschade worden vergoed

Wist je dat het niet nodig is om op de kosten van het herstellen van sloten te besparen? In de meeste gevallen wordt dit namelijk gewoon vergoed door de verzekeraar. Wanneer je echter zelf aan het slot sleutelt of het huis niet goed beveiligd is, kan de verzekeraar weigeren om geld uit te keren. Zeker als blijkt dat de inbreker later is teruggekomen. Daarom doe je er goed aan om bij inbraak zo snel mogelijk een monteur te laten komen. In de meeste gevallen staat deze binnen 24 uur op je stoep, zodat jij met een gerust hart kunt slapen.

3.    Risicoanalyse door een vakman

Slotenmakers zijn niet alleen heel behendig in het maken van sloten, maar zij beschikken ook over voldoende expertise om een risicoanalyse in huis uit te voeren. Hierbij lopen ze alle kozijnen en sloten na en vertellen ze jou wat er beter kan om jouw huis optimaal te beveiligen. Hierdoor verklein je niet alleen het risico op inbraak, maar geeft het passende beveiligingsplan je ook nog eens een zekerder gevoel. Daar draait het immers allemaal om: je veilig voelen in je eigen woning.

4.    Zorgen uit handen nemen

Na een inbraak staat je wereld heel even op zijn kop. Er zijn zoveel dingen die plotseling geregeld moeten worden. Zeker wanneer de inbreker een hoop schade heeft veroorzaakt. In dat geval is het fijn om enkele zorgen uit handen te geven. Ook nog sloten vervangen en herstelwerkzaamheden verrichten kan op dat moment gewoon te veel stress opleveren. Een slotenmaker staat binnen mum van tijd op je stoep en neemt de grootste zorg direct uit handen: de angst dat een inbreker terugkeert

Geef een reactie