InterieurWonenWoonkamer

Alles wat je moet weten over een gashaard in huis!

1.34KViews

Overweeg je al tijden om een gashaard aan te schaffen? Maar ben je nog niet geheel overtuigd? Of durf je deze beslissing om een andere reden nog niet te maken? Dan helpen wij jou graag een handje op weg. Gashaarden zijn een verrijking voor ieder interieur en brengen direct meer comfort en gemak in huis. Maar wat weet jij al over de gashaard te vertellen? Of is je kennis nog beperkt? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten voordat je een gashaard in huis plaatst.

Vraag naar gashaarden stijgt

Wist je dat de vraag naar gashaarden de afgelopen jaren sterk is toegenomen? Geen wonder, want deze geweldige sfeermakers beschikken over talloze voordelen en zijn een ware eyecatcher binnen ieder interieur. De voordelen van een gashaard zetten we hieronder voor jou op een rijtje.

  • Een gashaard is enorm gebruiksvriendelijk. Met een simpele druk op de knop wordt de haard direct aan- of uitgezet. Er zijn tegenwoordig al zelfs haarden verkrijgbaar die via een app op de telefoon aan- en uitgezet kunnen worden. Hierdoor kun je op ieder moment van de dag, waar je ook bent, in contact staan met de gashaard. Wellicht om deze al aan te zetten voordat je thuis komt en zo van een heerlijke warme ruimte kunt genieten. Of omdat je al boven op bed ligt en geen zin hebt om naar beneden te gaan en de haard uit te zetten. Daarnaast ben je natuurlijk ook altijd voorzien van brandstof. Iets wat bij een houtkachel uiteraard wel ander is.
  • Natuurlijk wil je ook van een hoog rendement profiteren. Gelukkig is dat met een gashaard zeker mogelijk. Bespreek hiervoor jouw wensen met dé marktleider van gashaarden in Nederland en schaf vervolgens één van Barbas Bellfires haarden aan. Deze wordt dan volledig afgestemd op jouw persoonlijke wensen, waardoor jij het hoogst mogelijke rendement kunt behalen.
  • Er is voor ieder wat wils te vinden. Gashaarden zijn in werkelijk alle soorten en maten verkrijgbaar. Van landelijk tot stoer, echt alles is mogelijk om jouw interieur mee te verrijken!
  • Door een gashaard profiteer je van meer veiligheid in huis. Zo weet iedere ouder te beamen dat een traditionele haard heel sfeervol is, maar ook wel gevaarlijk kan zijn. Je moet er immers niet aan denken dat je kinderen in contact komen met het vuur. Daarnaast is het voor jezelf ook een stuk gevaarlijker, want bij het aansteken van het vuur kunnen er nog wel eens ongelukjes gebeuren. Met een gashaard is dit probleem verleden tijd. Wees echter niet bang dat je daardoor de sfeer van een traditionele houthaard mist, want het vuurbeeld van een gashaard is bijna niet meer van het echt te onderscheiden. Het is ook mogelijk om een houthaard te kopen die wel veilig is. Een voorbeeld hiervan is Barbas Bellfires. Deze zijn ook dicht waardoor kinderen niet zomaar in aanmerking met vuur komen.

De toekomst van de gashaard

Alhoewel de populariteit voor de gashaard continu lijkt toe te nemen, moeten we ook realistisch zijn. Aardgas is immers niet de milieuvriendelijkste methode om je huis te verwarmen. Bovendien zinspeelt de overheid erop dat we uiteindelijk allemaal gasloos gaan wonen. Dit zal uiteraard nog heel wat jaren duren, maar hier moet wel rekening mee gehouden worden. Gelukkig zitten de specialisten bij Barbas Bellfires in elk geval niet stil. Zij zijn zich momenteel al druk aan het voorbereiden op de transitie. Hierbij richten ze zich vooral op het installeren en verbeteren van (bio)propaanhaarden. De toekomst voor de gashaard blijft er dan ook rooskleurig uitzien, enkel in een nieuw jasje

Geef een reactie