InterieurWonen

Beveilig je woning of bedrijfspand met noodverlichting

noodverlichting
812Views

Je wilt veilig kunnen wonen in je huis. Of veilig kunnen werken in je bedrijfspand. En om daarvoor te zorgen is het belangrijk om maatregelen te nemen. Een belangrijk onderdeel van het beveiligen van je pand is het plaatsen van noodverlichting. Maar wat is dit nu eigenlijk en hoe zet je het in?

Wat is noodverlichting nu eigenlijk?

Wanneer de stroom uitvalt in je huis of pand, blijft alleen de noodverlichting branden. Dit is vaak led noodverlichting dat automatisch aangaat of blijft branden wanneer de stroom door bepaalde problemen uitvalt. Maar er zijn veel verschillende soorten noodverlichting. En deze zullen we je verder toelichten in dit artikel.

Je kunt noodverlichting aanschaffen bij een winkel in beveiligingsproducten. Zo’n winkel biedt bijvoorbeeld ook producten aan zoals een dranger. Zo is deurdrangers-shop een voorbeeld van zo’n winkel. Zij bieden tal van producten aan om je huis te beveiligen.

Soorten noodverlichting

Maar nu terug naar noodverlichting. Zoals we eerder hebben aangegeven, zijn er een aantal verschillende soorten noodverlichting. allereerst vervangingsverlichting. Dit is simpelweg verlichting dat aan zal gaan wanneer de normale verlichting uitvalt. Zo zorg je ervoor dat er alsnog volwaardige verlichting zal zijn wanneer er zich calamiteiten voordoen.

Daarnaast bestaat er nood evacuatieverlichting. Hiermee zorg je ervoor dat personen in je pand het gebouw in alle veiligheid kunnen verlaten. Vaak zijn dit sterke lampen die aangaan wanneer de stroom in het gebouw uitvalt. Daarnaast bestaat er nog vluchtrouteverlichting. Hiermee zorg je ervoor dat mensen in je pand de vluchtwegen kunnen vinden. Wanneer de stroom uitvalt, kunnen de mensen in je pand deze verlichting volgen om het pand te verlaten. Het is hierbij ook belangrijk dat deze verlichting gelijk aan zal springen wanneer er problemen voorkomen. Want in dit geval telt iedere seconde. En zo is er nog meer verlichting dat wordt toegepast om een vluchtroute aan te geven. Denk hierbij aan een vluchtrouteaanduiding. Dit is een aanduiding die altijd aan staat. Dus niet alleen bij problemen. Deze zie je vaak boven een nooduitgang. In de vorm van een groen plaatje met een vlucht icoon erop afgebeeld.

Heb je een ruimte met verhoogd risico? Bijvoorbeeld bij de werkplek in een pand? Dan dien je hier ook aparte verlichting voor op te hangen. Deze verlichting is zo gemaakt dat het binnen een halve seconde na het uitvallen van de stroom zal gaan branden. Op deze manier is men in staat om de ruimte zeer snel te verlaten wanneer er zich problemen voordoen. En dit is vooral bij ruimtes met een verhoogd risico erg belangrijk.

Buiten deze vormen van noodverlichting, zijn er nog een aantal andere vormen. Heb je een bedrijfspand en weet je zeker dat je deze noodverlichting nodig hebt? Dan is het raadzaam om een specialist in te schakelen. Vaak ben je verplicht om als ondernemer noodverlichting op te hangen. Om zo je werkplek zo veilig mogelijk te houden. Zorg ervoor dat je deze wet goed doorneemt. Of dat je hiervoor een specialist inschakelt. Je kunt geld besparen door bij een aantrekkelijke webshop je aankopen te doen. Maar houd ook rekening met de mate van energiebesparing van de producten. Je wilt natuurlijk producten die zo weinig mogelijk energie verbruiken. Maar toch hun kwaliteit behouden.

Geef een reactie