InterieurWonen

De beste led verlichting van dit moment!

led verlichting momenteel
136Views

LED verlichting heeft de afgelopen jaren enorm aan populariteit gewonnen. Steeds meer mensen zijn overgestapt naar LED en hebben hun conventionele lichtsoorten aan de kant gezet. Dat is natuurlijk niet zonder reden. Ledlampen staan voor duurzaamheid, besparen energie en geven enkel kwaliteitslicht. Ze passen dan ook perfect bij de wensen van onze huidige samenleving. Duurzame en kwalitatieve producten die het leven makkelijker maken. Met LED bespaar je bovendien niet alleen energie, maar geef je ook het milieu een steuntje in de rug. Niet alleen door de energiebesparing, maar ook door het feit dat er geen kwik of lood in de lampen wordt gebruikt. Hierdoor zijn ze veel milieuvriendelijker dan standaard modellen.

Hoewel de meeste mensen er wel over uit zijn dat ledlampen een prima keuze zijn, blijft het kiezen van de juiste ledlamp een lastige opgave. Het aanbod lijkt iedere dag groter te worden. Kies je voor led tl buisjes, spotjes of misschien wel een aantal fijne ledstrips? De keus is aan jou. Kom je er niet uit? Dan zijn er gelukkig een hoop factoren waar je op kunt letten om het aanbod eenvoudig te filteren. Denk bijvoorbeeld aan de kleurweergave, de kosten en het type verlichting dat je zoekt.

Ben jij op zoek naar de beste led verlichting van dit moment? Dan is het eerst belangrijk om bij jezelf na te gaan wat je precies zoekt. In dit artikel geven we enkele tips om je op weg te helpen.

Let op de kleurweergave

LED verlichting stond heel lang bekend als saai en fel licht. Dat klopte ook. In het begin van de ledlamp gaven ze enkel een fel en wit licht. Daardoor werd de ledlamp in eerste instantie ook nog niet echt populair. Wie sfeer in huis wilde halen, koos liever voor een gloei- of halogeenlamp. Inmiddels is dat echter wel anders. Ledlampen staan nu juist bekend om hun uitgebreide kleurweergave. Je vindt tegenwoordig ledlampen in werkelijk alle soorten en maten.

Belangrijk om te weten is dat de kleurweergave van een ledlamp wordt weergegeven in de hoeveelheid Kevin (K). Dit geeft de tint van het licht aan. Ledlampen zijn in alle soorten kleuren verkrijgbaar. Van zeer wit en koud (blauwachtig) licht tot warm en sfeervol (roodachtig) licht.

Watt is minder belangrijk

Wie nog steeds bekend is met het kopen van traditionele gloei- of halogeenlampen, zal waarschijnlijk snel geneigd zijn om de hoeveelheid watt in de gaten te houden. Dit geeft immers precies aan hoeveel licht de lamp geeft. Dat klopt bij conventionele verlichting, maar niet wanneer we spreken over ledlampen. Bij LED verlichting speelt de hoeveelheid watt namelijk nauwelijks een rol. Omdat ze een veel lager verbruik hebben en over een hogere efficiëntie beschikken, zullen ledlampen met relatief weinig Watt enorme helderheid kunnen bereiken.

Een voorbeeld: een LED lamp van slechts 7 watt is ongeveer gelijk aan een gloeilamp van 60 watt. Maar hoe weet je dan hoeveel licht de ledlamp uitstraalt? Hierbij is het belangrijk om minder op de hoeveelheid watt te letten en naar de hoeveelheid lumen te kijken. De totale hoeveelheid die wordt uitgezonden door de ledlamp wordt namelijk nauwkeurig in lumen uitgedrukt.

De lichtefficiëntie van de lamp wordt tevens gemeten in lumen per watt. Dit is ook bij de specificaties van de lamp te vinden. Zo weet je precies hoeveel licht de lamp geeft én hoeveel hij op dat moment verbruikt.

Geef een reactie