InterieurWonen

De hoogste duurzaamheid

De hoogste duurzaamheid
300Views

We leven in een wereld waarin we steeds bewuster kijken naar de productie en het gebruik van de dingen die wij aanschaffen. Daar waar het mogelijk is willen we zoveel mogelijk doen om een positieve bijdrage te leveren aan een beter milieu en de duurzaamheid van de producten die wij gebruiken staat daarin centraal. Steeds meer willen dat hetgeen wij kopen zo lang mogelijk mee gaat en hoe langer onze producten meegaan, des te langer willen we dat deze er goed uit blijven zien en betrouwbaar functioneren.

Ook als het om de aankleding gaat van zakelijke gebouwen vinden we dit belangrijk want naast het feit dat we dit zo mooi mogelijk willen doen, willen we ook dat dit zo lang mogelijk meegaat. Daarnaast zijn steeds meer begaan met een beter milieu én willen bedrijven immers óók bekend staan om hun bijdrage aan een schonere wereld. Duurzame zonneweringen behoren hier natuurlijk ook bij! Door te kiezen voor Cradle to Cradle zonweringen kies je niet alleen voor het beste voor jouw gebouw maar draag je direct bij aan een betere wereld met oog op het milieu.

Cradle to Cradle

Waar Cradle to Cradle in het kort voor staat is het volgende: producten op de meest duurzaam mogelijke, ecologische en economische verantwoorde manier produceren waarbij de producten en het productieproces geen schade toebrengt aan mens en milieu én waarbij dit op zo’n efficiënt mogelijke manier gebeurt zodat de productie van afvalstoffen kan worden tegengegaan. Bij de productie van professionele zonweringen wordt vanaf de eerste fase bij het ontwikkelen van nieuwe toepassingen al gekeken naar de materialen die gebruikt worden en hoeveel hiervan nodig is zo wordt dit principe gebruikt vanaf het eerste idee tot het afgeleverde product doormiddel van het produceren naar vraag en het gebruik van biologische materialen. De voordelen van het hanteren van het Cradle to Cradle principe zijn dat de producten echt waarde toevoegen hun omgeving. Door naast het leveren van zonweringen op standaard formaten de mogelijkheid te bieden om zonweringen volledig op maat naar de behoeften van de klant te produceren worden er alleen materialen gebruikt die echt nodig zijn. Dankzij jarenlange ontwikkeling van het productieproces behoort dit nu tot de mogelijkheid. Waar veel producenten nog vooraf geproduceerde producten verkopen met de kans op overschot dat direct bijdraagt aan de productie van afvalstoffen is M+N Projecten door het “Cradle to Cradle Products Innovation Institute (CPII)” Cradle to Cradle gecertificeerd. Het CPII bepaalt of gebruikte grondstoffen en materialen voldoen aan gestelde eisen en niet voorkomen op de zwarte lijst van schadelijke stoffen en materialen, niet blootgesteld zijn aan schadelijke stoffen en op een juiste wijze zijn verwerkt.

Geef een reactie