InterieurWonen

Waarom een robuuste tafel in huis?

Waarom een robuuste tafel in huis?
330Views

Robuuste tafels kennen we natuurlijk uit de horeca zoals restaurants en cafés maar ook uit bedrijfsruimtes en kantoren. Als onderdeel van een industrieel interieur is het hebben van robuuste tafel in huis tegenwoordig helemaal hip. Niet alleen het design, maar ook het praktisch nut maakt deze tafel de ideale keuze. De tafels zijn verkrijgbaar in veel standaard maten. Denk aan een tafel voor vier personen, zes personen of acht personen. Maar ook een groter formaat of een tafel op maat behoort tot de mogelijkheden. Doordat het industriële tafels vaak vormgegeven zijn van een robuuste houten blad met daaronder metalen poten zijn de mogelijkheden eindeloos.

Het design van robuuste tafel

Alleen al op het gebied van de poten is er heel veel te kiezen. Uiteraard kun je kiezen voor de bekende X poten of poten in U-vorm. Daarnaast is er de trapeziumvorm of een T-vorm. De poten worden voor een industriële look niet afgewerkt. De poten zijn dan nog van blank ijzer. Om roest te voorkomen kun je eens in de zoveel tijd de poten met een licht vette doek, zoals met WD 40 of vaseline, behandelen. Hiermee blijft het metaal schoon en krijgt roest geen kans. Mocht je een meer afgewerkte look willen? Dan kun je kiezen voor een poedercoating.

Tafelblad van je robuuste tafel

Naast de poten heb je ook voor het tafelblad van je robuuste tafel enorm veel keus. Je kan natuurlijk kiezen voor een type hout maar ook voor de stijl van de bouw. Het type hout bepaalt de kleur en de stijl. Zo zal een eikenhouten tafel van grover hout zijn, en beuken hout de tafel zachter doen ogen. Voor de tafelblad kun je kiezen uit planken, ook weer van ruw hout, of juist glad gemaakt hout, maar ook voor een boomstam tafel. Een boomstamtafel is het mooiste als de twee helften van de planken in het midden aansluiten. Aangezien een boomstam tafel bijna nooit een stuk kan, aangezien een boom nooit zo breed is, bestaat hij dan uit twee gedeelten die in het midden verlijmd worden. Doordat de nerven als het ware een spiegelbeeld van elkaar zijn, lijkt het blad toch één deel te bestaan. De rand kan afgewerkt zijn of de boombast kan er nog aan gelaten worden.

Maak de eethoek af met bijpassende stoelen

Bij je industriële tafel kunnen vrijwel alle soorten stoelen. Wat zeker mooi is, zijn leren eetkamerstoelen met een metalen frame in dezelfde kleur als de tafel. Maar ook een stoffen stoel staat zeker niet verkeerd. Wat jouw beste keuze voor de stijl is, is ook afhankelijk van de rest van het interieur. Een stoel kiezen die past bij bijvoorbeeld de kleur van de bank is altijd een goede keus. Ook de andere accessoires zoals de lampen of leuke decoratieve woonaccessoires geef het interieur verder vorm. Dezelfde kleur terug laten komen, of objecten in dezelfde stijl, kunnen jouw interieur tot een eenheid maken. De robuuste tafel vormt het hart van je interieur. En dat mag ook best, aangezien de eettafel in veel huishoudens een centrum is waar iedereen samenkomt.

Geef een reactie