InterieurWonen

Een traplift: dé oplossing voor het ouder worden

Een traplift dé oplossing voor het ouder worden
503Views

Langer thuis wonen is dé wens van veel ouderen. Doordat we ouder worden komt het helaas steeds vaker voor dat we last krijgen van onze spieren en gewrichten. Door deze vervelende kwalen zijn we vaak genoodzaakt om te verhuizen naar een gelijkvloerse woning of zorginstelling. U wordt uit uw woning weggetrokken en komt terecht op een plek die u helemaal niet gewend bent. Gelukkig zijn er vandaag de dag genoeg hulpmiddelen die ervoor zorgen dat u langer thuis kunt blijven wonen. Neem bijvoorbeeld een traplift.

De traplift

Een traplift bestaat uit een stoel die op een rails aan de binnen- of buitenzijde van de trap loopt en u eenvoudig van boven naar beneden brengt. Hierdoor blijft u zelfstandig en onafhankelijk. Een traplift kan voor u dus een mooie oplossing zijn wanneer u langer thuis wilt blijven wonen.

Ook het plaatsen van een traplift kost in de meeste gevallen weinig tijd en moeite, zo heeft u binnen enkele uren al een nieuwe traplift klaar voor gebruik.

Een traplift laten plaatsen

Het plaatsen van een traplift hangt af van de huidige situatie waarin uw trap is opgesteld. Zo moet u allereerst bepalen of u de lift aan de binnen- of buitenzijde van de trap wilt bevestigen.

Onder de meeste ouderen is het plaatsen van de traplift aan de binnenzijde een stuk populairder en veiliger, maar dit is niet altijd mogelijk. Een traplift is namelijk erg nauwkeurig maatwerk, het is daarom voorafgaand aan te raden om deze eerst in te laten meten door een specialist. Vervolgens kan aan de hand van deze afmetingen een indicatie van de kosten gegeven worden.

De vrijheid die het met zich mee brengt

Met het uitkiezen van een traplift gaat heel wat minder gedoe gepaard dan wanneer u besluit over te gaan tot de aanschaf van een nieuw huis of appartement. Wij adviseren u daarom ook eerst grondig onderzoek te doen naar de mogelijkheden binnen uw huis voordat u gaat verhuizen. Stelt u zich eens voor dat wanneer ouder wordt gewoon in uw vertrouwde omgeving kunt blijven wonen. U kunt uw familie thuis ontvangen en u wordt niet genoodzaakt om te gaan verhuizen naar een gelijkvloerse woning of een verzorgingstehuis.

Een advies van de expert

Veel ouderen kiezen pas voor een traplift als traplopen echt niet meer gaat. Wij adviseren u dan ook u vroegtijdig te oriënteren op verschillende oplossingen voor de huidige situatie. Er zijn talloze aanbieders van liftleveranciers in Nederland.

Zoals u leest is een traplift een goede oplossing wanneer u minder mobiel wordt. Het biedt u meer veiligheid, gebruiksvriendelijk, vrijheid en is tenslotte goedkoper dan verhuizen. Het mooie van een traplift is dat het zeer betaalbaar is en wanneer u het vergelijkt met andere oplossingen. Om uw mobiliteit te verbeteren is het zeker een goedkope oplossing. Uw traplift is binnen enkele uren geïnstalleerd.

Geef een reactie