InterieurWonen

Zo creëer je jouw ideale thuiswerkplek

Zo creëer je jouw ideale thuiswerkplek
505Views

Wanneer je wel eens thuiswerkt, zal je vast de voordelen ervan inzien. Denk aan flexibiliteit, meer productiviteit en het vermijden van ergernissen door files op weg naar je werk. Maar wil je succesvol thuiswerken, dan is het wel nodig om een fijne plek te hebben waar je jouw werk kunt doen. Zo wil je bijvoorbeeld een plek waar je zo productief mogelijk kunt werken. Maar hoe maak je nu zo’n plek?

Noteer eerst wat je nodig hebt

Voordat je jezelf stort in het kopen van allerlei spullen voor je nieuwe kantoor, is het belangrijk om eerst een lijstje te maken met zaken die je écht nodig hebt. Ieder werk vakgebied heeft zo z’n eigen benodigdheden en het is dan ook goed om hier rekening mee te houden. Standaard zaken zoals pen en papier zijn natuurlijk altijd nodig. En dit zijn dus ook zaken die je zeker in je kantoor wilt hebben. Maar ook dit kan je op een leuke manier aanpakken. Zo kun je bijvoorbeeld een kalender ophangen die je geheel zelf ontworpen hebt. Je kunt deze tegenwoordig eenvoudig samenstellen en bestellen bij een partij zoals 123drukken. Als ondernemer is het ook leuk om je eigen logo op je pennen en andere zaken te printen. Ook dat is vandaag de dag een fluitje van een cent met de online drukkerijen waar je gebruik van kunt maken.

Kies een juiste omgeving

Je wilt je werk natuurlijk goed kunnen doen. En thuis zijn er weer andere afleidingen dan je op het werk hebt. Het is dan ook belangrijk om een plek te kiezen waar je rustig kunt werken. Daarnaast is enige mate van privacy vaak ook gewenst. Probeer een plekje te vinden waar je niet makkelijk gestoord kunt worden door je kinderen of echtgenoot. Probeer tijdens je werk, privé en werk absoluut gescheiden te houden. Werk je? Dan ben je enkel bezig met je werk. En ben je klaar, dan houd je jezelf enkel bezig met andere zaken dan je werk. Hierbij is het slim om vaste uren te plannen. Want wanneer je thuis een kantoor hebt, wil dit niet zeggen dat je op tijdstippen dat je normaal vrij bent, naar je kantoor gaat om te werken. Een scheiding van privé in werk is essentieel wanneer je ervoor kiest om een thuiswerkplek te maken.

Wees niet bang om te investeren

Misschien krijg je een bepaald budget mee om jouw werkplek te creëren van je werkgever. Maar of je dit nu wel of niet krijgt, het is belangrijk dat je niet bang bent om te investeren. Zo wil je bureaustoel waar je de meest gezonde houding in kunt aannemen, een goede monitor en een goed bureau. Je maakt veel uren en je werkplek thuis moet net zo goed zijn als op het kantoor van je werkgever. Investeer dan ook zeker in goede spullen. Want na verloop van tijd zal je er spijt van krijgen wanneer je dit niet gedaan hebt. Want rug- en andere lichamelijke klachten zullen verschijnen voordat je het weet.

Geef een reactie