InterieurWonen

Leren fauteuils: achterover zakken op een écht comfortabele stoel

Leren fauteuils
511Views

Iedereen vind het fijn om als ze thuis komen neer te kunnen ploffen in hun comfortabele stoel en tv te kijken. Als ik op zoek ga naar een comfortabele stoel dan kom ik al snel bij een leren fauteuil terecht.

Leren fauteuils: van goedkoop kunstleer of ecoleer tot echt kwaliteitsleer

Er zijn veel verschillende soorten fauteuils, er zijn veel verschillen in design, comfort, maat en prijs. De prijs kan oplopen van €249,- tot €2995,-. Op de site zijn deze stoelen onderverdeeld in 2 categorieën van design: design en industrieel. Over het algemeen oogt een fauteuil rustiek, wat een mooi effect kan hebben op je interieur. Neem bij de categorie design bijvoorbeeld de Outline fauteuil Muuto. Deze stoel kost €2995,-. Deze stoel ziet er modern, maar tegelijkertijd rustiek uit. Omdat de stoel van leder is gemaakt heeft deze een comfortabele zitting. Neem bij de categorie industrieel bijvoorbeeld de Antonio fauteuil Eleonora. Deze stoel kost €799,-. Deze stoel ziet er rustiek uit. Deze stoel is ook van leder gemaakt en heeft dus ook een comfortabele zitting.

Interieur: past een leren fauteuil in jouw interieur?

Leren fauteuils kunnen heel mooi staan in een interieur. Als je een fauteuil graag in de woonkamer wilt plaatsen, wat de meeste mensen doen, dan is het het mooist om die te combineren met een bank van dezelfde kleur en textuur. Deze twee geven meestal het gevoel dat iemand krijgt bij je woonkamer.

Comfort: kies een stoel die écht lekker zit

Omdat er zoveel soorten fauteuils zijn, kan het lastig zijn om er één te kiezen. Het is belangrijk om bij het kopen van een fauteuil rekening te houden met het comfort van de stoel. De stoel moet wel ‘passen’. Zo moeten je voeten plat op de grond staan als je zit. De zitting moet niet te lang zijn, anders kan dit beknelling in de knieën veroorzaken, wat slecht is voor de doorbloeding van de benen. Ook moet de stoel niet al te hoog zijn. Als je de grond alleen met je tenen kan aanraken, kan dat resulteren in kramp of slapende benen.

Een leren fauteuil: voor wie is zo’n fauteuil bedoeld?

Veel mensen denken bij een fauteuil aan mensen op leeftijd die bijna de hele dag in hun fauteuil zitten, maar dit is niet het geval bij dit soort stoelen. Bij een leren fauteuil gaat het erom dat je een comfortabele stoel hebt om in te zitten wanneer je wilt ontspannen. In principe is het een bank voor één persoon. Fauteuils zijn dus niet alleen bedoeld voor oudere mensen.

Leer: wat is het, waar komt het vandaan en is het praktisch?

Leer is een stof die gemaakt wordt van dierenhuid. Leer wordt onder andere gebruikt voor schoenen, jassen, tassen en meubels. Leer is gemaakt van dierenhuid en is dus gegroeid. Tijdens het productieproces wordt het leer gelooid, waardoor het vrijwel onbeperkt houdbaar blijft. Vaak wordt het na het looiingsproces ook geverfd. Leer heeft af en toe ook onderhoudt nodig. Het verschilt per leersoort wat voor behandeling het nodig heeft. Bij glad leer kun je het beste schoon maken met een vochtig doekje en de meer hardnekkige vlekken met groene zeep. Bij ruw leer kun je beter geen water gebruiken, omdat daar alleen maar meer en grotere vlekken van komen. Deze kun je daarom gewoon het beste schoonmaken met de stofzuiger en voor meer hardnekkige vlekken speciaal schoonmaakmiddel voor leer.

Geef een reactie