InterieurWonen

Waar kijk je naar bij het kiezen van een nieuwe stoel?

Waar kijk je naar bij het kiezen van een nieuwe stoel
865Views

Breng je veel tijd door achter je bureau of gezellig rond de eettafel? Dan raden wij je aan om niet te bezuinigen op een goede bureaustoel of eetkamerstoelen. Een goede bureaustoel maakt het gemakkelijker om je werk te doen, terwijl je comfortabel kan zitten voor langere tijd zonder je gezondheid nadelig te beïnvloeden. Eetkamerstoelen zijn bedoeld om relaxt een maaltijd te doorbrengen. Hier zijn een aantal belangrijke zaken om op te letten bij het kiezen van een nieuwe stoel.

Maak bewegen makkelijker met zwenkwielen

Het installeren van wieltjes onder je stoel geeft je meer mobiliteit. Hierdoor is je stoel makkelijk te verplaatsen in bijvoorbeeld je werkgebied. Let echter wel op dat je de juiste wieltjes voor je vloer kiest. Als je dit niet doet kan je schade veroorzaken op je vloer. Of de mobiliteit van je wieltjes zal niet optimaal zijn. Een zacht stoelwiel zorgt ervoor dat je jezelf krasvrij kunt verplaatsen met je stoel. Je kan wieltjes voor stoelen bestellen op een

website zoals https://www.zwenkwielen.net/stoelwielen-zwenkwielen-stoelen-eetkamerstoelen-wiel

Vorm van de rugleuning

De vorm van de rugleuning is ook erg belangrijk. Een rugleuning moet de comfort en ondersteuning geven die nodig is. Bij voorkeur kies je een stoel in de vorm van de natuurlijke contour van de wervelkolom. Daarnaast moet je onderrug zo worden ondersteund dat deze de hele tijd licht gebogen is. Zo zak je niet in naarmate de dag vordert. Je kunt het beste de stoel uittesten alvorens je het aanschaft.

Hoogte verstelbaar

De hoogte van je stoel moet je zelf kunnen instellen. Voor een optimale houding moet je zo zitten dat je dijen horizontaal zijn ten opzichte van de vloer. Vooral bij een bureaustoel moet je eraan denken dat je er een hendel op stoel zit waarmee je de stoel hoger of lager kan zetten. Bij een eetkamer stoel is dit natuurlijk niet vereist. Wel doe je er goed aan om de lengte van de mensen die de stoelen intensief gaan gebruiken mee te nemen in de aankoop van je nieuwe stoel.

Verstelbare rugleuningen

Ga je een bureaustoel kopen? Dan moet ook de rugleuning moet verstelbaar zijn. De rugleuning moet naar voor of naar achteren kunnen bewegen. Staat je rugleuning los van de stoel? Dan moet het in hoogte verstelbaar zijn en moet je het ook kunnen kantelen

Zorg voor voldoende zitdiepte en -breedte

Je moet breed en diep genoeg kunnen zitten op een stoel om het comfortabel te maken. Ben je langer? Kies dan voor een diepere stoel. Kleinere mensen kiezen beter een ondiepe stoel. De stoel moet je ook kunnen kantelen. Echter hangt dit af van de wijzen hoe je op een stoel zit.

Kies ademend materiaal

Zit je langere tijd op een stoel? Dan is materiaal dat je lichaam laat ademen erg comfortabel. Een stoffen stoel zorgt voor een ademend effect. Echter zijn nieuwe materialen ook in staat om deze functie te bieden. Denk er daarnaast aan dat de vulling van je stoel comfortabel is. Deze mag niet te hard of zacht zijn. Een harde stoel wordt na enkele uren pijnlijk. Terwijl een zacht oppervlak te weinig ondersteuning biedt.

Geef een reactie