Wonen

Elektra problemen? Schakel een vakman in!

Elektra problemen_ Schakel een vakman in
513Views

Elektra problemen? Schakel een vakman in!

Heeft u te maken met elektra problemen in huis? Wacht in dat geval niet te lang met het inschakelen van een ervaren elektricien. Een elektricien kan de bron van het probleem voor u opsporen en direct zoeken naar een passende oplossing. Mogelijk moeten er elektriciteitskabels vervangen worden, doet u er verstandig aan de meterkast uit te breiden met een extra groep, enzovoorts. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een elektrische auto. Dit betekent dat zij voor hun woning een oplaadpunt moeten laten plaatsen, wanneer deze nog niet wordt aangeboden in de straat. Voor het oplaadpunt heeft u krachtstroom nodig. Een elektricien kan uw bestaande aansluiting omzetten naar een aansluiting voor krachtstroom.

Stroomstoringen en kortsluitingen verhelpen

Problemen op het gebied van elektra kunnen in verschillende vormen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een kortsluiting. Hierbij komen de binnenzijden van twee elektriciteitskabels met elkaar in aanraking. Als gevolg hiervan ontstaat er een grote hoeveelheid stroom, met een stroomstoring tot gevolg. Het vervangen van de gesprongen stop in de meterkast zal niet voldoende zijn om de kortsluiting te verhelpen. Een elektricien kan de kapotte kabels voor u vervangen. U kunt hierbij zelf controleren of de kortsluiting mogelijk ontstaan is in oude elektrische apparaten. Denk aan een waterkoker of een koffiezetapparaat. Door deze apparaten te vervangen lost u het probleem zelf op. Zelf elektriciteitskabels vervangen is lastiger.

Overbelasting van groepen in de stoppenkast

Niet alleen een kortsluiting kan voor een stroomstoring zorgen. Ook een overbelasting van een groep in de meterkast heeft mogelijk een stroomstoring tot gevolg. Een overbelasting betekent dat een groep meer stroom vraagt, dan de meterkast kan leveren. De meterkast verdeelt de aangevoerde stroom immers over de verschillende groepen. Het is verstandig om een extra groep aan te brengen in de stoppenkast. Een elektricien kan u hierbij helpen. Zelf een stoppenkast uitbreiden is vaak erg lastig en wordt afgeraden. U wilt voorkomen dat u bijvoorbeeld een schok krijgt.

Met spoed een elektricien inschakelen

Zeker bij een kortsluiting wilt u zo snel mogelijk geholpen worden. Het is erg vervelend, als u een lange tijd geen stroom in huis kunt gebruiken. Een elektricien biedt tegenwoordig vaak een spoedservice aan. Deze spoeddienst is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar voor hulp bij elektra problemen. Kijk ook eens op de website van een elektricien bij u in de buurt, of deze mogelijkheid geboden wordt. Zo kunt u zelfs in het weekend op de hulp van een ervaren elektricien rekenen voor het oplossen van elektriciteitsproblemen!

Geef een reactie