InterieurWonen

De talloze voordelen van led strips

De talloze voordelen van led strips
908Views

De verkoop van led strips lijkt bijna dagelijks toe te nemen. Ieder jaar zien weer een gigantische stijging in de verkoopcijfers van dit type verlichting. Dat is ook helemaal niet zo gek, want led strips kennen ontzettend veel verschillende voordelen. Vooral ten opzichte van traditionele verlichting. Veel mensen wijten deze populariteit aan het feit dat led een zeer duurzame vorm van verlichting is. Hierdoor investeer je met de aanschaf van led strips in jouw toekomst en de generaties die na jou zullen komen. Bovendien geniet je met led verlichting ook nog eens van een zeer lange levensduur én lagere energiekosten. Geen wonder dat de vraag naar de bijzondere ledstrip blijft stijgen. Toch zijn dit niet de enige, wel de meest bekende, voordelen. Wat verklaart dat we massaal led strips kopen? Wij gingen op onderzoek uit.

Ledstrip kopen: waar moet je op letten?

Voordat je de aanschaf van een led strip kunt overwegen, is het natuurlijk eerst belangrijk om hier meer informatie over te verzamelen. Want wat is een led strip eigenlijk precies? Eigenlijk is het niet meer dan een rij met led lampjes. Deze lampjes worden samen op één strip geplaatst, zodat ze eenvoudig in de woning gemonteerd kunnen worden. Hierbij zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende lengtes. Hierdoor is er altijd wel een led strip die bij jouw woning past.

Het is tevens belangrijk om op de eigenschappen van de lamp te letten. Niet iedere lamp is bijvoorbeeld voor binnen geschikt. Wanneer je indoor led strips buiten plaatst, kun je bijna rekenen op kortsluiting. Let daarom goed op de kwaliteiten en eigenschappen van de strip, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Speel met lichtsterkte en lichtkleur


Led verlichting staat nog steeds bekend als een ongezellige vorm van verlichten. Dit heeft vooral te maken met het feit dat ledlampen vroeger zeer ongezellig en fel licht uitstraalden. Inmiddels is de techniek er echter flink op vooruit gegaan. De huidige ledlampen doen niet onder voor traditionele verlichting. Bovendien zijn veel ledlampen tegenwoordig uitgerust met de mogelijkheid om gedimd te worden. Hierdoor bepaal jezelf de lichtsterkte en lichtkleur die op dat moment gewenst is. Ideaal als je zowel een felle lamp nodig hebt tijdens het verrichten van werkzaamheden en een gezellige sfeermaker tijdens een avond bankhangen. Jij bepaalt wat de functionaliteit van de lamp is.

Is er meer behoefte aan sfeer? Dan kun je ook nog een stap verder gaan. Er zijn tegenwoordig ook led strips met gekleurde lampen. Deze zijn misschien minder functioneel, maar wel allesbepalend voor de sfeer in huis. Wist je dat het zelfs mogelijk is om de led strips met afstandsbediening te bedienen? Zo hoef je niet eens uit je luie zetel op te staan om van een optimale sfeer te genieten!

Ontelbare mogelijkheden

Het grootste voordeel van led strips is dat deze geheel naar eigen wens gemaakt kunnen worden. Of je nu op zoek bent naar een strip boven je vitrinekast, trap of zelfs als vervanger voor spotjes en/of schemerlampen, met led strips kan je werkelijk alle kanten op. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Ben je benieuwd welke lengte nodig is om jouw klus te klaren? Dan adviseren wij om de lengte van de led strip zo ruim mogelijk in te schatten. Je kunt de strip altijd nog eenvoudig zelf inkorten met behulp van een schaar en tekort komen is vervelender dan eraf halen.

Geef een reactie