InterieurWonen

Goedkoop maar stijlvol ventilatoren en koelers in je inrichting verwerken

ventilatoren
294Views

Het is weer zomer en de temperaturen zijn volop aan het stijgen. Dit is natuurlijk heerlijk als je vrij bent en lekker naar het strand of het park kunt gaan, maar niet als je moet werken of slapen. Soms wordt het zo heet dat je niet eens meer lekker thuis kunt zitten. Vaak hebben ze op kantoren een aircosysteem waardoor het nooit heel warm wordt binnen. Maar nu we allemaal thuiswerken zijn de warme temperaturen nog lastiger. Het zweet moet natuurlijk niet van je hoofd gutsen als je midden in een Skypegesprek zit. Ook slapen met warme temperaturen is niet fijn. Hierdoor gaat je productiviteit achteruit en voel je je niet fit.

Haal de verkoeling in huis

Gelukkig zijn er dan ventilatoren en airco’s die je huis koeler kunnen maken. Deze apparaten zijn wel vaak wat lomp en dat is voor velen een reden om er geen een aan te schaffen. Maar met een koeler in huis worden de hete zomerdagen écht een stuk dragelijker. Gelukkig zijn er wel een paar manieren om deze apparaten in je interieur te verwerken.

De stijlvolle ventilator

Zowel een ventilator als een airco zorgen voor verkoeling, maar ze werken allebei totaal anders. Een ventilator koelt de lucht namelijk niet, maar zorgt voor een luchtstroom in de kamer. Hierdoor verdampt je zweet en voel je je meteen een stuk minder warm. Het beste kun je dan ook gaan voor een staand model. Hierdoor wordt er meer luchtstroom gecreëerd en dit zorgt voor meer verkoeling. Het staande model kan je dan ook overal neerzetten en is ook nog eens heel makkelijk op te bergen. Zo hoeft die nooit in de weg te staan. Heb je toch geen plek om een staand model neer te zetten of ga je gewoon liever voor een andere optie? Dan kun je ook een ventilator aan het plafond kiezen. Dit zie je vaak terug in hotels en daardoor hebben deze een luxere uitstraling. Ga voor een mooie retro look. Dit zorgt niet alleen voor verkoeling maar ook voor een hip detail aan je interieur.

De airco hoeft niet lomp te zijn!

Een airco koelt in tegenstelling tot de ventilator de lucht wel. Dit gebeurt met behulp van een warmtepomp en koelmiddel in het apparaat. Hierdoor neemt de temperatuur in je kamer af en kun jij heerlijk werken of slapen. Een airco installeren klinkt als veel werk en dit is het vaak ook. Maar wist je dat je met mobiele airco’s hetzelfde effect hebt? Het fijne aan de mobiele airco is dat deze makkelijk verplaatst kan worden. Als je overdag in de studeerkamer zit, zet je het apparaat daar. En als je dan ’s nachts gaat slapen, verplaatst je het naar de slaapkamer. Wel zo lekker! We weten helaas allemaal dat een airco niet het mooiste apparaat is om in je kamer neer te zetten. Probeer het daarom op te leuken met een grote plant ervoor of ernaast. Hierdoor valt het apparaat minder op, maar behoud je toch je lekkere koele huis. Zo komt jij deze zomer wel door!

Geef een reactie