Wonen

Waarom kiezen voor vloerisolatie? De 3 grootste voordelen op een rijtje!

vloerisolatie
316Views

Een woning isoleren is van essentieel belang voor een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Dat weten we allemaal. Toch blijkt uit onderzoek dat het vooral in oudere woningen binnen ons land slecht gesteld is op het gebied van isolatie. Woon jij in een dergelijke woning en overweeg je al tijden om dit probleem aan te pakken? Dan zal vloerisolatie een mooi begin zijn. Vloerisolatie heeft meer voordelen dan je denkt! 

In de ruimte onder de vloer is de temperatuur laag. Vaak niet meer dan 12 graden Celsius. In de meeste gevallen nog veel minder. Dit hoeft geen probleem te zijn als de vloer voldoende is geïsoleerd. Wanneer dit niet het geval is, zal de warmte die op dit moment in de eigen vloer aanwezig is naar beden zakken en zal de vloer kouder aan gaan voelen. Zowel de kruipruimte als de vloer komen nauwer met elkaar in contact te staan. Met alle gevolgen voor de temperatuur van dien. Met isolatie probeer je dit te voorkomen door een scheiding tussen de temperatuur in de woning en de temperatuur in de kruipruimte te maken. Zo blijft de warmte in je woning en stook je niet enkel voor het verwarmen van de kruipruimte. Dat merk je zowel aan de temperatuur van de vloer als de energierekening.

Vloerisolatie kent nog veel meer voordelen. Wij hebben de 3 grootste hieronder voor je op een rijtje gezet.

1.   Hoger wooncomfort

Wanneer we spreken over vloerisolatie, denken de meeste mensen direct over een flinke energiebesparing. Hoewel dit uiteraard ook juist is, hoeft dit niet de voornaamste reden te zijn om voor deze vorm van isolatie te kiezen. Ook een hoger wooncomfort is namelijk één van de voordelen van vloerisolatie. En heel eerlijk, dit is misschien wel het belangrijkste voordeel van allemaal.

Door vloerisolatie geniet je alle dagen van het jaar van een behaaglijke temperatuur in huis. Je hebt geen last meer van koude voeten of tocht langs de vloer. Hierdoor is het veel comfortabeler leven in huis. Wist je dat je huis zelfs langer koel blijft in de zomers wanneer de vloer beter is geïsoleerd? Hierdoor ben je minder snel genoodzaakt om ventilatoren te gebruiken en dat levert opnieuw een winst op in je energierekening. Kortom, een hoger wooncomfort en een fijner (en stiekem ook goedkoper) leven!

2.   Lagere energierekening

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat je gemiddeld 5 tot 7 m3 gas per vierkante meter vloer kunt besparen. Dat levert een enorme kostenbesparing op je energierekening op. Daarnaast wordt het isoleren van de vloer ook nog eens een stuk interessanter gemaakt door de overheid. Om het milieu te sparen proberen zij mensen over te halen om beter te isoleren. Zo geldt er bijvoorbeeld een laag btw-tarief op vloerisolatie. Hierdoor ben je sneller in staat om een hoog rendement te behalen.

En last but not least… denk ook eens aan de waarde verhoging van je woning. Voor veel mensen is een slecht geïsoleerde woning een directe afknapper. Wanneer jij ervoor zorgt dat de isolatie in orde is, zal dit niet alleen veel mensen trekken maar het zal er ook voor zorgen dat de woning voor een hoger bedrag verkocht kan worden. Zo haal jij de kosten er op de lange termijn zeker uit, zelfs wanneer je in de toekomst wilt verhuizen.

3.   Vloerisolatie: ontzettend snel gedaan!

Nog een groot voordeel van vloerisolatie: het is ontzettend gemakkelijk en snel gedaan! In tegenstelling tot andere vormen van isolatie waarbij vaak grootschalige verbouwingen aan te pas moeten komen, is vloerisolatie vaak al binnen een halve dag gedaan. En doordat er ook geen grootschalige verbouwing voor nodig is, zal het ook weinig overlast veroorzaken.

Geef een reactie