InterieurWonen

Hier kun je nog ouderwetse gloeilampen kopen

ouderwetse gloeilampen kopen
7.15KViews

Tegenwoordig vind je bijna overal alleen nog maar LED lampen. En ze worden ook steeds beter en mooier. Toch gaat er niks boven de vertrouwde gloeilamp. Ze geven helder warm licht, zijn bijna altijd dimbaar en hebben een mooi decoratief gloeidraad. En het mooiste van alles is dat ze veel goedkoper zijn dan LED lampen. Daarom zijn we extra blij dat je bij deze webshop nog ouderwetse gloeilampen kunt kopen. Of het nou gaat om een standaard peertje of een mooie ronde kopspiegel lamp. Ze hebben bijna alles op voorraad. Of wat dacht je van een ouderwetse flame gloeilamp. Deze zullen vooral bekend zijn bij je (groot)ouders. Dit zijn lampen met een speciale gloed en de vorm van een vlam. Soms fonkelen ze ook nog op een rustige tempo. Daarom staan ze extra mooi in een kandelaarlamp.

Kooldraadlampen

Een bijzonder type gloeilamp is de kooldraadlamp. Deze gebruiken dezelfde techniek als de gloeilamp maar hebben vaak een heel dun gloeidraad in mooie vormen zoals een spiraal. En bovendien geven ze heel mooi gedimd licht. Daarom zijn er weinig lampen die de kooldraadlamp qua uitstraling écht kunnen vervangen. En dat hebben ook veel interieurontwerpers ontdekt want je ziet ze steeds meer terugkomen zoals in hippe café’s en bars.

Gloeilamp verboden?

Nou horen we je denken: De gloeilamp was toch verboden? Dat klopt. De Europese Unie heeft bij ons de lampen in de ban gedaan omdat ze het stroomverbruik willen verlagen. Maar het is wel nog toegestaan om bestaande voorraad te verkopen. Daarom hebben sommige bedrijven nog een grote voorraad ingekocht voordat het verbod in ging. Daarnaast zijn sommige gloeilampen voor speciale toepassingen nog wel toegestaan.

Wil je toch het stroomverbruik in je huis zo laag mogelijk houden? Gebruik dan een paar gloeilampen in je huis als eyecatcher. De andere lampen in je huis vervang je dan door LED lampen. Bijvoorbeeld de peertjes die je niet direct ziet in een lampenkap. Zo bespaar je het milieu, je energierekening en heb je toch hele mooie lamp

Geef een reactie