InterieurWonen

Huis kopen en inrichten

Huis kopen en inrichten
546Views

Maanden ben je bezig geweest met het kopen van een huis. Zo regelde je een makelaar, berekende je je maximale hypotheek en deed je meerdere keren een bod op een woning. Maar nu is het dan zover: je gaat je nieuwe huis betrekken. Althans, als je het helemaal naar je smaak hebt ingericht natuurlijk. Er komt best nog wel wat kijken bij het op de juiste manier inrichten van je huis. Dacht je eindelijk van de huizenstress af te zijn, komt dit om de hoek kijken. Maar bedenk ook gewoon: het inrichten van een woning is vooral heel erg leuk!

Maak een moodboard

Voordat je je huis kunt gaan inrichten, is het belangrijk om te weten welke stijl je zelf mooi vindt. Een goede manier om daar achter te komen is om een moodboard te maken. Verzamel wat woontijdschriften, neem een kijkje online en plak een afbeelding van alles dat je mooi vindt op een groot bord. Zo zie je in één oogopslag welke kant je op wilt gaan met je woninginrichting.

Bezoek woonwinkels

Een moodboard kun je ook (in je hoofd) op een wat grotere schaal maken. Ga eens langs bij verschillende woonwinkels. Die hebben vaak complete stijlstudio’s waar je meteen meerdere meubelstukken bij elkaar ziet. Toch moeite om alles te onthouden? Maak foto’s van de ruimtes en meubels die je inspireren. Als je wilt kun je ze later nog uitprinten en aan je papieren moodboard toevoegen.

Vergeet de verlichting niet!

Enorm belangrijk bij het inrichten van je huis, maar het wordt toch vaak vergeten: denk vooraf heel goed na over de verlichting. Het gaat er daarbij niet alleen om welke lampen je uitkiest, maar ook hoe ze samengaan met de rest van je interieur. Denk verder goed na over de plekken waar de lampen moeten komen, vooral met het oog op de stopcontacten in huis. Het is makkelijker (en prettiger) om een stopcontact bij te maken voordat je in je huis woont dan dat je dat achteraf nog moet doen.

Geef een reactie