InterieurWonen

5 tips om te besparen op de inboedelverzekering

5 tips om te besparen op de inboedelverzekering
395Views

Je bent wettelijk niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar veel Nederlanders doen het toch. Dat is niet onlogisch, want we bewaren steeds vaker waardevolle spullen in huis. Een inboedelverzekering beschermt jouw inboedel dan ook tegen de schade ten gevolge van brand en inbraak. De gemiddelde prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de premie voor een vrijstaande woning vaak een stuk hoger, terwijl je in andere regio’s dan weer een lagere premie geniet. Hoe dan ook kan je een aantal dingen doen om te besparen op de inboedelverzekering.

# 1. Het eigen risico verhogen

Een eerste manier om te besparen is door je eigen risico te verhogen. Hierdoor moet je bij schade meer zelf betalen en loop je dus ook een hoger risico, maar anderzijds gaat je maandpremie wel fors omlaag. Dit is uiteraard enkel een optie indien het hoger eigen risico ook financieel draagbaar is. Anders bestaan er andere manieren om te besparen op je inboedelverzekering.

# 2. Vergelijk inboedelverzekeringen

Er zijn veel verzekeraars actief op de markt en de concurrentie is dan ook erg groot. Daarom is het echt wel aangeraden om je inboedelverzekering jaarlijks te vergelijken en na te gaan of er geen goedkopere opties zijn. Houd er wel rekening mee dat een goedkopere inboedelverzekering vaak ook een beperkte dekking biedt. Vergelijk dus niet alleen de prijzen maar ook de polisvoorwaarden. Bij FBTO kan je kiezen uit verschillende modules om je woonverzekering mee aan te vullen.

# 3. Maak gebruik van pakketkortingen

Vaak gaan we online op zoek naar de goedkoopste verzekeringen, waarna we bij verschillende verzekeraars aankloppen. Dat is zeker een goede manier om te besparen op de inboedelverzekering, maar let er toch mee op. Bij sommige verzekeraars geniet je immers van een speciale pakketkorting indien je verschillende verzekeringen bij hen afsluit. Een in theorie hogere premie kan hierdoor toch goedkoper uitvallen door gewoon bij je eigen verzekeraar te blijven. Neem dus zeker contact op met je verzekeraar om na te gaan of je van zo’n korting kunt genieten, maar houd er wel rekening mee dat zo’n korting vaak niet veel hoger is dan 3%.

# 4. Investeer in veiligheid

Wanneer het risico op schade afneemt, is het niet onlogisch dat dat ook het geval is voor je maandpremie. Bij de meeste verzekeraars krijg je een korting wanneer je veiligheidsmaatregelen treft. Daaraan zijn vaak wel een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet het alarmsysteem bijvoorbeeld voorzien zijn van het BORG-certificaat of moet je een PKVW hebben. Toch blijft het interessant, want de korting kan in dergelijke gevallen oplopen tot wel 20%.

# 5. Betaal de jaarpremie

De meeste Nederlanders betalen de premie voor hun inboedelverzekering maandelijks. Dat valt natuurlijk financieel het best te verteren. Toch kan het interessant zijn om de jaarlijkse premie gewoon in één keer te betalen. Daarvoor kennen dan ook veel verzekeraars een speciale korting toe die oploopt tot 3%.

Dit is een samenwerking.

Geef een reactie