InterieurWonen

Infrarood panelen zijn er ook voor aan je plafond

Infrarood panelen zijn er ook voor aan je plafond
362Views

Infrarood panelen zijn een goed alternatief als bijverwarming, zowel voor aan je plafond als in je badkamer en het volledig sanitair gedeelte van je woning. Je kunt zelfs kiezen uit verschillende soorten infraroodpanelen voor je plafond. Je kunt ze niet alleen gebruiken als bijverwarming, maar even goed als hoofdverwarming. Wat zijn je keuzemogelijkheden en welke voordelen zijn er verbonden aan deze infrarood panelen plafond?

Infrarood verwarming voor je plafond

Infrarood bijverwarming kunnen niet alleen aan muren en wanden, maar even goed aan je plafond geïnstalleerd worden. Ze werken allemaal op hetzelfde principe. Bij infrarood bijverwarming voor aan het plafond heb je de keuze uit meerdere soorten lampen. Dat is het geval met halogeen lampen die gestuurd verwarmen, windgevoelige kwartslampen en golden tube lampen voor een doeltreffend bijverwarming.

Stralingswarmte

Infraroodpanelen danken hun doeltreffendheid aan hun stralingswarmte. Die wordt overgedragen aan voorwerpen die zich in hun onmiddellijke nabijheid bevinden. Niets is heerlijker dan knus te genieten van een zalige warmte terwijl er buiten een koude wind. Zeker ook op winterse dagen met een buitentemperatuur onder nul. De infrarood panelen geven razendsnel hun warmte af, maar niet aan de lucht. Met infrarood panelen moet je niet zo nodig je hoofdverwarming aanzetten voor voldoende warmte om van de deugddoende warmte in bijvoorbeeld je woonkamer. Infrarood bijverwarming is ook energiezuiniger. Ze beschikken namelijk over een zogenaamde slimme thermostaat om het hoogste rendement aan de laagste prijs te leveren.

Soorten infrarood panelen voor je badkamer

Heb je ook interesse voor infrarood panelen als bijverwarming voor aan het plafond? Dan heb je de keuze uit verschillende materialen, een voor een met hun specifieke eigenschappen en voordelen. Je kunt infraroodpanelen kiezen uit bijvoorbeeld metaal, glas, keramiek en spiegel infraroodpanelen. Voor aan je plafond wordt vaak een metalen of een kunststof paneel uit bijvoorbeeld pvc gebruikt,

Vermogen infrarood panelen 

Het juiste vermogen voor je infraroodpanelen als bijverwarming is zeker belangrijk bij je uiteindelijke keuze, maar dit item wordt nog te vaak over het hoofd gezien. Dat vermogen hangt van meerdere voorwaarden af, en vooral van de gerichtheid, de grootte, het aantal ramen, de hoofdverwarming en de graad van isolatie van je badkamer.

Veiligheid infrarood panelen voor je badkamer

Ben je van plan om infrarood bijverwarming aan het plafond in bijvoorbeeld je badkamer, toilet of in je keuken te installeren? Hou dan zeker rekening met het vochtige klimaat dat in deze ruimten heerst. De veiligheid van je infraroodverwarming vraagt dan zeker extra aandacht. Veilige infraroodpanelen voor aan je plafond dragen het IP 54 veiligheidslabel. Die zijn niet alleen beschermd tegen vocht en zijn daar boven op ook stofvrij.

De voordelen van infrarood verwarming

Infrarood panelen als bijverwarming voor alle sanitaire ruimten hebben heel wat voordelen, zoals:

  • Warmen snel op zodat je vrijwel onmiddellijk van een deugddoende warmte kunt genieten
  • Stijlvolle vormgeving
  • Zijn geschikt voor elke woninginrichting dus zowel bij klassiek als modern
  • Hebben weinig ruimte nodig
  • Energiezuinig
  • Je hebt voor infrarood verwarming geen leidingen nodig. De aanwezigheid van een stopcontact is genoeg.
  • Kleinere kans op de vorming van condensatie en schadelijke schimmels.
  • Daardoor zijn infraroodpanelen als (bij) verwarming ook gezonder.

Geef een reactie