InterieurWonen

Oplossingen om rotte eieren geur in huis te laten verdwijnen

Oplossingen om rotte eieren geur in huis te laten verdwijnen
2.22KViews

Heeft u een rotte eieren lucht in huis? Wees dan op uw hoede en handel snel. Deze doordringende geur is niet alleen vies, maar vormt ook een bedreiging voor uw gezondheid. Door middel van de rotte eieren lucht in huis wordt u gewaarschuwd voor de vorming en aanwezigheid van giftige gassen. Deze zijn zeer gevaarlijk en kunnen ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Het is belangrijk dat u bij het ruiken van deze stank direct actie onderneemt. Niet in de vorm van zelf op onderzoek uitgaan, maar door er een professional bij te halen. In deze blog wordt verder uiteengezet waar de geur van rotte eieren door veroorzaakt kan worden. Waarom dit gevaarlijk voor u is. En wat u er tegen kunt doen. 

Waar wordt de rotte eieren lucht in huis door veroorzaakt?

De rotte eieren lucht in huis wordt ook vaak omschreven als de geur van bloemkool. Het kan door verschillende dingen veroorzaakt worden. Deze zwavelgeur kan problemen in het binnenmilieu van uw woning aanduiden. Of het kan van buitenaf uw huis binnendringen. Een dode muis, die ergens ligt te rotten, kan de rotte eieren lucht in huis afgeven. Maar de stank kan ook komen door problemen met het riool. Dan is er nog de mogelijkheid dat de geur voortkomt uit stilstaande lucht of vocht in de kruipruimte. Al deze bronnen, die dit sterk ruikende giftige gas ten gevolge hebben, houden een groot gezondheidsrisico voor u in. Die zo snel mogelijk opgespoord en tijdig verholpen moeten worden om ernstige klachten aan uw gezondheid of een fatale afloop te voorkomen.

Waarom is de rotte eieren lucht in huis gevaarlijk?

Wat de rotte eieren lucht in huis gevaarlijk maakt, is dat het wordt veroorzaakt door het zeer giftige gas zwavelwaterstof. Ook wel waterstofsulfide genoemd. Dit gas komt van rioolzuiveringsinstallaties, rioleringssystemen en afvalwaterzuiveringsinstallaties. Wanneer u de rotte eieren lucht in huis ruikt, kan dit zelfs in geval van een lage concentratie gezondheidsklachten bij u teweegbrengen. Deze kunnen uiteenlopend zijn van tranende ogen, hoofdpijn, duizeligheid en misselijkheid. Zo gauw u niet meer in contact bent met het giftige gas zwavelwaterstof, nemen deze klachten meteen af. Maar bij het inademen ervan gedurende een langere periode of van een hoge concentratie kan het tot zeer ernstige en blijvende gezondheidsproblemen leiden. Zoals schade aan de ogen, verlamming van het reukorgaan, longembolie, beïnvloeding van het centraal zenuwstelsel, vlugge ademhaling, bewusteloosheid en uitval van het ademhalingsapparaat. Met zelfs een mogelijke dodelijke afloop ten gevolge.

Wat kan je tegen deze gevaarlijke geur doen?

Als u de geur van rotte eieren in huis ruikt, is het zaak dat u daarvan meteen werk maakt. Niet door zelf op onderzoek uit te gaan, maar door er een specialistisch bedrijf bij te betrekken. Een expert weet hiermee namelijk zorgvuldig om te gaan en kan bijvoorbeeld luchtonderzoek verrichten. De oorzaak  van de stankoverlast kan worden achterhaald en vervolgstappen kunnen geadviseerd en uitgezet worden. Met de hulp van een professioneel bedrijf kan het probleem dat de stand veroorzaakt aangepakt en verholpen worden. Zodat de veiligheid in uw leefomgeving weer terugkeert en een goede gezondheid gewaarborgd kan blijven.   

Geef een reactie