InterieurWonen

Tips om een fijne werkplek in eigen huis te creëren

Tips om een fijne werkplek in eigen huis te creëren
317Views

Nu thuiswerken de norm is, kiezen steeds meer mensen er voor om een werkplek in eigen huis te creëren. Met een laptop aan de keukentafel zitten hou je misschien enkele weken vol, maar kan je niet eeuwig blijven doen. Je wordt niet alleen continu gestoord door je huisgenoten, maar het levert ook nog eens fysieke ongemakken op. Tijd voor de nodige hoeveelheid ergonomie in huis dus. In dit artikel geven we enkele tips om snel en eenvoudig een fijne werkplek in jouw eigen huis te creëren.

Maak ruimte voor de printer

Het zal je nog verbazen hoe vaak je naar de printer loopt op een dag. Bedenk maar eens goed hoe vaak je documenten laat afdrukken op kantoor. Makkelijk om zo belangrijke informatie bij elkaar te verzamelen, aantekeningen te maken of gewoon prettiger om te lezen. Daarom is het ook slim om in een printer in eigen huis te investeren. Niet alleen handig voor het werk, maar ook om alledaagse dingen snel uit te kunnen printen.

Kies bij voorkeur voor een draadloze printer. Deze kan je op iedere willekeurige locatie in de werkruimte plaatsen en zo zit je nooit meer te rommelen met allerlei snoeren. Ook wanneer je eindelijk op de bank kruipt en er plotseling achter komt dat je nog iets moet printen, dan is dit verzoekje eenvoudig door te sturen met een ander device op dezelfde verbinding. Hoe makkelijk is dat?

Zet de printer liever niet op het bureau (of het moet een heel groot bureau zijn) om zo over voldoende ruimte te beschikken. Je kunt deze bijvoorbeeld op de grond plaatsen of op een bijzettafeltje in de hoek van de kamer. Printabonnement afsluiten, printer plaatsen en printen maar. Thuiswerken is nog nooit zo gemakkelijk geweest!

Persoonlijke touch

Een werkplek hoeft natuurlijk helemaal niet saai te zijn. Het is juist fijn om naar inspirerende dingen te kijken. Dat zorgt voor een hogere productiviteit. Wees daarom niet bang om persoonlijke elementen toe te voegen. Foto’s van je dierbaren, plantjes, leuke accessoires of souvenirs van één van je favoriete vakantiebestemmingen. Je kunt werkelijk alle kanten op. Hou er wel rekening mee dat je geen overdaad aan accessoires plaatst. Decoraties zijn leuk, maar ze moeten niet de algehele sfeer van de werkruimte naar beneden halen. Voorkom daarom ook dat het te rommelig oogt en zorg voor de juiste balans tussen ruimte en decoraties.

Meer groen in huis

Planten in huis zijn natuurlijk altijd aan te bevelen, maar met name in de werkruimte zijn ze echt noodzakelijk. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat meer groen op de werkvloer een positief effect heeft op de werknemers. Door voor de juiste planten te kiezen verhoog je de luchtkwaliteit in de werkruimte. Bovendien zorgen planten voor een rustgevende uitstraling en kunnen ze zelfs de nodige stress verminderen. Zie je het dan ook even niet meer zitten tussen al die geprinte documenten en zit je in de startblokken om de handdoek in de ring te gooien? Haal dan even diep adem, kijk naar je groene vriendjes en voel de stress verdwijnen en de productiviteit toenemen. Groen in de werkruimte doet het altijd goed.

Geef een reactie