InterieurWonen

Tips voor het vinden van het perfecte vloerkleed

Tips voor het vinden van het perfecte vloerkleed
218Views

Bij het kiezen van het juiste vloerkleed zijn er ontzettend veel verschillende factoren waar je rekening mee dient te houden. Het aanbod van vloerkleden lijkt ieder jaar weer toe te nemen. Vloerkleden in werkelijk alle soorten, kleuren en maten. Natuurlijk kijk je bij het kiezen van het juiste vloerkleed allereerst naar hetgeen wat jij mooi vindt. Als je het niet mooi vindt, dan is het natuurlijk zonde om hiervoor te kiezen. Er zijn echter nog meer dingen belangrijk dan enkel het uiterlijk. Vloerkleden moeten op de eerste plaats ook gewoon zeer functioneel zijn.

Heb je geen idee waar je op moet letten in je zoektocht naar de juiste vloerkleden en kan je wel wat hulp gebruiken? Hier vind je een aantal handige tips voor het vinden van hét perfecte vloerkleed. Lees mee en laat je inspireren.

Hou rekening met het formaat van het vloerkleed

Het formaat van het vloerkleed is van essentieel belang in je uiteindelijke keuze. Allereerst moet het vloerkleed logischerwijze in de ruimte passen. Daarnaast zijn ook de afmetingen van de rest van de meubels om het vloerkleed heen van belang. Wanneer je zeer minimalistische en kleine meubels in huis hebt staan, dan valt een groot en opvallend vloerkleed misschien zwaar uit de toon. Daarnaast kan een zeer groot vloerkleed in een relatief kleine ruimte ook ervoor zorgen dat er minder lucht binnen het interieur lijkt te zijn. Er is minder ademruimte aanwezig. Dit terwijl je met een groot vloerkleed in een grote ruimte juist meer comfort en sfeer realiseert.

Mix & Match

Mix & Match is één van de belangrijkste woontrends van dit moment. Dit zien we veel terug in de eetkamer. Eettafels worden gecombineerd met verschillende soorten eetkamerstoelen en vice versa. Ook verschillende woonstijlen worden tegenwoordig met elkaar gecombineerd. Iets wat ook helemaal niet gek is, want veel woonstijlen passen prima bij elkaar. Zo zie je in een industriële woonstijl ook vaak veel natuurlijke materialen terug. Iets wat ook weer bij de Scandinavische woonstijl past. Leuk om deze twee stijlen dan ook met elkaar te combineren.

We mixen natuurlijk niet alleen verschillende woonstijlen met elkaar, maar ook de verschillende vloerkleden. Kies voor twee verschillende vormen of kleuren en mix deze op speelse wijze met elkaar. Kies je slechts voor één vloerkleed? Kies dan voor een vloerkleed wat een beetje extra contrast in de ruimte biedt. Denk bijvoorbeeld aan een vintage vloerkleed in een modern interieur. Laat je creativiteit maar de vrije loop en geniet van het geweldige resultaat.

Hoogpolig of laagpolig?

Wanneer je op zoek gaat naar ene nieuw vloerkleed, dan beschik je al snel over de keuze tussen een hoog- of laagpolig vloerkleed? Maar wat is precies het verschil?

Bij een hoogpolig vloerkleed is de structuur veel nonchalanter en losser. Dit biedt een enorm sfeervol effect. Zeker wanneer je dit vloerkleed gebruikt als contrasterende factor in een modern interieur vol strakke lijnen. Een hoogpolig vloerkleed levert daarnaast meer warmte. Hou er wel rekening mee dat dit vloerkleed ook minder gemakkelijk schoon te maken is en dat er meer stof in kan nestelen. Voor mensen die kampen met allergieën voor stof en huisstofmijt is een laagpolig vloerkleed dan ook een geschiktere keuze. Deze is gemakkelijker te reinigen en biedt eveneens een sfeervolle uitstraling.

Geef een reactie