BadkamerWonen

De redenen om te kiezen voor een zwevend toilet

De redenen om te kiezen voor een zwevend toilet
283Views

Ben je op zoek naar een modern en functioneel toilet? Bijvoorbeeld omdat je huidige toilet niet meer aan de wensen voldoet? Een minder moderne uitstraling heeft? Of simpelweg aan vervanging toe is? Dan beschik je over een enorm groot aanbod. Een nieuw toilet kopen is niet zo gemakkelijk als het lijkt. Zeker niet nu er enorm veel verschillende keuzes zijn. 

De meeste mensen vervangen tegenwoordig hun staande toilet voor een hangend toilet, ook wel zwevend toilet genoemd. De populariteit van dit toilet is enorm groot. Maar vanwaar die enorme vraag? Wij hebben de belangrijkste redenen om voor een zwevend toilet te kiezen voor je op een rijtje gezet.

Gemakkelijker schoon te houden

Een van de grootste voordelen van een zwevend toilet is dat deze vele malen hygiënischer is dan een staand toilet. Dit heeft verschillende redenen. Allereerst is het bij een staand toilet natuurlijk niet mogelijk om onder het toilet schoon te maken. Daarnaast zijn bij een staand toilet vaak niet alle leidingen even netjes weggewerkt. Iets wat juist voor meer schoonmaakwerk zorgt. Bij een zwevend toilet is dit niet het geval. De leidingen zijn netjes weggewerkt en het toilet hangt boven de grond. Hierdoor kun je eenvoudig stofzuigen en dweilen onder het toilet, waardoor de ruimte veel hygiënischer wordt én blijft!

Perfecte oplossing in een kleine toiletruimte

Niet iedere woning is gezegend met een enorme toiletruimte. In tegendeel zelfs. Want zelfs in grote woningen zijn de toiletruimtes vaak zeer krap. Dat hoeft niet erg te zijn, want je doet hier immers niets anders dan toiletteren. Een staand toilet neemt echter wel al snel meer ruimte in beslag. Bovendien oogt hij ook een stuk groter. Hierdoor lijkt de ruimte nóg kleiner dan hij in werkelijkheid is. Kies daarom liever voor een zwevend toilet als je van een ruimtelijke uitstraling en moderne afwerking wilt profiteren.

Verschillende vormen verkrijgbaar

Staande toiletpotten zijn vaak allemaal hetzelfde vormgegeven. Er is niet heel veel mogelijk als het gaat om toiletpotten. Dit in tegenstelling tot het aanbod van zwevende toiletten. Deze zijn namelijk in talloze verschillende vormen verkrijgbaar. Hierdoor kun je deze geheel naar eigen wens aanpassen en op de ruimte afstemmen.

Is een zwevend toilet duurder dan een staand toilet?

Waarom kiest niet iedereen voor een zwevend toilet als er eigenlijk alleen maar voordelen zijn? Dit heeft vaak te maken met het financiële plaatje. Hoewel een zwevend toilet veel voordelen heeft, is deze over het algemeen ook zeker tientallen euro’s duurder dan een staand toilet. Wie op de inrichting van de toiletruimte wilt besparen, kiest dan ook liever voor een staand toilet.

Wel is het belangrijk om voor jezelf de afweging te maken: kies ik voor een oplossing voor de lange termijn of ben ik op zoek naar een snelle vervanger? Wanneer je zoekt naar een oplossing voor de lange termijn, raden wij altijd een zwevend toilet aan. Een zwevend toilet geeft een meerwaarde aan je woning en blijft voorlopig ook mooi. Hierdoor is het misschien een wat duurder alternatief, maar geniet je hier uiteindelijk wel degelijk optimaal van.

Geef een reactie