InterieurWonen

3 redenen om een matras op maat te laten maken

3 redenen om een matras op maat te laten maken
143Views

Toe aan een nieuw matras? Dan zal het waarschijnlijk je eerste keus zijn om naar een beddenspeciaalzaak af te reizen. Een matras is echter heel persoonlijk. Geheel afhankelijk van het bed, de ruimte waar hij in geplaatst wordt en de eigen persoonlijke wensen en slaaphouding. Eigenlijk is het dan gek dat de meeste mensen voor een kant-en-klaar matras kiezen. Gelukkig is het tegenwoordig ook mogelijk om een matras op maat te laten maken. Deze wordt geheel op basis van de eigen wensen samengesteld. Maar waarom zou je hier eigenlijk voor kiezen? In een standaard winkel kan je toch ook gewoon een matras kopen? Wij zetten de belangrijkste redenen voor je op een rijtje!

1.    Ook bijzondere matrassen mogelijk

Niet iedereen is op zoek naar een matras voor een standaard bed. Er zijn ook mensen die een matras nodig hebben voor hun caravan, camper, boot, vrachtwagen of voor een speciaal bed. Niet alle matrassen zijn hiervoor geschikt. Wanneer je echt een bijzondere afmeting nodig hebt, dan is een matras op maat laten maken de beste keuze. Zo weet je zeker dat deze perfect past en kom je niet voor onverwachte teleurstellingen te staan.

Bovendien kan je het matras zo ook nog eens geheel naar eigen persoonlijke wensen aanpassen. Geef bijvoorbeeld aan wat je slaaphouding is, of je graag op een hard of zacht matras slaapt en of je ook nog andere wensen hebt. Zo weet je zeker dat het matras altijd geheel naar wens zal zijn. Dat wordt nog eens heerlijk slapen!

2.    Bijzondere vorm wieg of ledikant


De meeste mensen kopen een standaard babykamer. De afmetingen van een ledikant of wieg zijn dan vaak ook standaard, waardoor je ook een standaardmatras uit de winkel kunt aanschaffen. Sommige ouders zijn erg handig en kiezen ervoor om zelf een ledikant of wieg te maken. Bijzonder om zo de eigen babykamer samen te stellen. Helaas betekent dit ook dat er meestal geen standaard afmetingen worden gebruikt voor het bedje en het vinden van een bijpassend matras erg lastig is. Ook in dat geval kan je eenvoudig een matras op maat laten maken. Deze sluit perfect aan op jouw zelfgemaakte ledikant of wieg, waardoor de babykamer compleet is en je kindje heerlijk kan slapen.

3.    Ook speciale wensen zijn mogelijk

Bij een matras op maat kun je ook eenvoudig kiezen uit bijzondere matrassen die kant-en-klaar zijn gemaakt. Dit zijn vaak matrassen die veelvuldig worden gekocht voor bijzondere plekken zoals boten, vrachtwagens en campers. Dit zijn standaard afmetingen voor dergelijke plekken die je in gewone zaken niet snel tegen zult komen. Indien je verder echt nog speciale wensen hebt of zelf een bed hebt gemaakt waar de afmetingen niet van kloppen, dan is het prettig wanneer het matras geheel naar wens samengesteld kan worden. Zo geniet je van meer comfort en rust in de slaapkamer. Gelukkig is in de meeste gevallen bijna alles mogelijk.

Hierbij moet er niet alleen naar de juiste afmetingen worden gekeken, maar ook op het comfort worden gelet. Geef daarom gerust aan wat jouw voorkeur heeft en waarom.

Geef een reactie