Wonen

Verhuizen? Hier moet je aan denken!

verhuizen
711Views

Eindelijk is het zover… binnenkort ontvangen jullie de sleutel van een nieuwe woning. Na maandenlang van voorbereidingen treffen is het eindelijk zover. Toch raak je opeens in paniek. Wat als je cruciale dingen vergeet? Wat als de verhuizing helemaal niet zo soepel gaat als je zou willen? Hoe ga je daarmee om? In dit artikel vertellen we wat je absoluut niet mag vergeten tijdens de verhuizing. Met behulp van deze checklist ga je met een goed voorbereid gevoel de verhuisdagen in.

Regel vervoer

Allereerst is het belangrijk om vervoer te regelen voor de verhuisdag. Hierbij moet je niet alleen denken aan de verhuisdag zelf, maar ook aan het terugbrengen van het vervoer. Veel mensen kiezen ervoor om een busje te regelen, deze kunnen ze zelf besturen en na enkele uren of dagen weer naar de leverancier brengen. Het nadeel hiervan is dat je na het terugbrengen van het busje op geen enkele manier weer terug naar je nieuwe stulpje kan. In dat geval biedt een prive chauffeur solaas. Deze brengt je gemakkelijk weer terug naar huis, zonder dat je daar de nodige kopzorgen voor hoeft te hebben.

Je kunt er ook voor kiezen om een bus met chauffeurs in te huren. Dit zijn professionele verhuizers die jouw huidige interieur binnen no-time over verhuizen. Zo weet je direct dat de verhuizing grondig wordt uitgevoerd.

Zorg dat het gas, water en licht geregeld is

Bij woningen die een langere periode onbewoond zijn gebleven, is de kans groot dat het gas, water en licht al een tijd terug is afgesloten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat alles al geregeld is voordat de verhuizing plaatsvindt. Bij alle energiemaatschappijen is het mogelijk om het contract in te laten gaan op de verhuisdag. Zo weet je zeker dat je direct van gas en stroom gebruik kunt maken als je het huis betreedt.

Tip: schrijf direct de huidige meterstanden op als je de woning binnenstapt. Deze moet je doorgeven als je nieuwe energiecontract start, zo kunnen zij een nauwkeurige jaaropgave maken.

Regel hulp

Verhuizen is niet zomaar iets, dit vraagt om veel kracht en inspanning. Het is dan ook nooit mis om een paar extra helpende handen te hebben. Zorg ervoor dat er een aantal helpers bij zijn die verstand hebben van klussen en vraag of er mensen zijn die goed zijn in het inrichten van een nieuwe interieur. Zo heb je hulp voor alle aspecten van de nieuwe woning en zal de verhuizing een stuk voorspoediger verlopen.

Uiteraard is het wel belangrijk dat je deze (gratis) hulp op de juiste manier bedankt. Zorg dat er genoeg eten en drinken in huis is en regel eventueel een directiechauffeur om de helpers weer thuis te brengen. Heb je geen tijd om ze op de verhuisdag te bedanken? Geef dan een gezellige housewarming als het huis eenmaal gereed is. Hier kan je jouw goede hulp bedanken met een hapje, drankje en een gezellige avond. Hoog tijd om jouw nieuwe woning écht in te wijden.

Geef een reactie