InterieurWonen

Absolute sfeermaker: vouwgordijnen

vouwgordijnen
1.71KViews

Vouwgordijnen worden steeds populairder en met goede reden. Vouwgordijnen zijn zowel praktisch als mooi en die combinatie zie je helaas niet al te vaak als het gaat om raambekleding. De uitstraling van vouwgordijnen is werkelijk waar tijdloos. Deze gordijnen passen prima in een zeer klassieke woning, maar kunnen ook hun functie vervullen in de moderne of industriële woning. Door deze enorme veelzijdigheid en de mogelijkheid om deze gordijnen te combineren met vrijwel elk interieur, is het helemaal niet zo gek meer dat vouwgordijnen steeds vaker gekozen worden in Nederlandse woningen. Ben je benieuwd van welke voordelen jij kunt genieten als je vouwgordijnen op maat laat maken? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Jij hebt de controle!

Bij traditionele gordijnen is het niet mogelijk om slechts een klein gedeelte van de raam te bedekken. Dikwijls moet je een keuze maken tussen privacy of daglicht. Dit is dan ook vaak de reden waarom mensen op zoek gaan naar andere soorten raambekleding. Vaak komen ze dan uit bij vouwgordijnen. Door middel van een gemakkelijke koordbediening kan jij zelf bepalen in hoeverre het gordijn het raam moet bedekken. Dit doe je simpelweg door de hoogte van de koorden te verstellen. Simpel en snel heb je het helemaal zelf onder controle!

Vouwgordijnen: verkrijgbaar in alle soorten en maten

Als je kiest voor vouwgordijnen van Veneta.com, heb je direct ook een heel breed scala aan opties voor je liggen. Je kunt kiezen uit verschillende soorten stoffen, kleuren en dessins. Hierdoor kan je het vouwgordijn helemaal aanpassen op eigen smaak. Zo past het gordijn altijd bij jouw interieur. Kom je er niet helemaal uit welke stoffen bij jouw interieur passen? Vraag dan gerust advies aan een professional die werkzaam is bij de leverancier. Zij kunnen je vaak net een andere kijk geven op kleurencombinaties en hoe je dingen misschien net wat spannender aan kunt pakken.

Vouwgordijnen

Vouwgordijnen laten de ruimte optisch groter lijken

Een heel groot voordeel van vouwgordijnen is dat ze de ruimte optisch groter laten lijken. Dit in tegenstelling tot veel andere gordijnsoorten. Vaak nemen gewone gordijnen immers veel ruimte in beslag. En juist in kleine kamers is deze ruimte zo hard nodig om het geheel wat ruimtelijker te laten ogen. Vouwgordijnen daarentegen nemen vrijwel geen ruimte in beslag, waardoor ze een prima functie vervullen in kleinere kamers en woningen.

Makkelijk te bedienen

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten raambekleding. De wetenschap staat niet stil en dat zien we ook terug bij de diversiteit in raambekleding. Het grote nadeel hiervan is dat de bediening ook steeds moeilijker gemaakt wordt. Zeker voor ouderen of jonge kinderen is dit vaak niet meer te doen. Vouwgordijnen zijn praktisch en makkelijk te bedienen. Hierdoor ben jij altijd in controle en is er nooit iemand extra nodig om je te helpen extra privacy te vinden.

Isolerende functie

Ook vouwgordijnen hebben een hoog isolerende functie in huis. Zoals we allemaal weten ontsnapt de meeste warmte door de ramen en deuren het huis uit. Dat is uiteraard hartstikke zonde, aangezien je dan voor de lucht staat te stoken. Met vouwgordijnen zorg je voor een extra isolerende laag in je woning en dat merk je niet alleen aan de temperatuur in huis, maar ook aan je energierekening!

Geef een reactie