InterieurWonen

Voordelen van een dakkapel

voordelen van een dakkapel
1.36KViews

Steeds meer mensen verrijken hun woning met een dakkapel. Loop een willekeurige straat binnen en je wordt direct getrakteerd op een heel scala aan dakkapellen. Van hout tot kunststof, de mogelijkheden zijn eindeloos. Overweeg jij om een dakkapel te laten plaatsen? Maar ben je nog niet helemaal overtuigd? Vind je de investering misschien te groot en weet je niet zeker of een nieuwe dakkapel dit geld waard is? Of ben je gewoon benieuwd wat een dakkapel jou kan bieden? In dit artikel zetten we de 4 belangrijkste voordelen van een dakkapel voor jou op een rijtje.

Meer ruimte in huis

In veel Nederlandse woningen zien we schuine muren op zolder. Hierdoor is deze ruimte minder goed te gebruiken. Als slaapkamer is deze net te klein en ook als werkkamer kan het eigenlijk niet gebruikt worden. Het gevolg is een loze ruimte die dan vaak maar wordt ‘volgestopt’ met rommel en oude spullen. Dat is uiteraard zonde van de ruimte. Als je een dakkapel plaatst, vergroot je de oppervlakte op zolder. Hierdoor kan je één of meerdere bruikbare kamers maken. Ideaal als er sprake is van gezinsuitbreiding of als je de ruimte voor het werk wilt gebruiken. Meer ruimte in huis is dan ook de voornaamste reden om voor een dakkapel te kiezen.

Meer lichtval

Op zolder is het vaak enorm donker. Dit komt omdat er weinig ramen aanwezig zijn. Hierdoor hangt er een sombere sfeer in de ruimte. Niet een plek waar je graag zal slapen. Door middel van een dakkapel is dit probleem verleden tijd. Hiermee creëer je meer lichtval in huis, waardoor de kamers ruimtelijker ogen en je geniet van een prettige sfeer. Er zijn zelfs dakkapellen die extra veel licht kunnen bieden. Als lichtval een belangrijke reden voor jou is om voor een dakkapel te kiezen, raden wij aan om contact op te nemen met een leverancier bij jou in de buurt. Deze kan jou vertellen wat de mogelijkheden zijn. Een dakkapel plaatsen kan zo nog veel meer voordelen bieden.

Goed voor het milieu

Dakkapellen zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Tegenwoordig wordt er steeds meer gekozen voor energiezuinige en duurzame dakkapellen. Deze worden gemaakt van duurzame materialen en genieten van een hoog isolerende waarde. Hierdoor hoef jij de thermostaat minder vaak omhoog te draaien. Bovendien hoef je door het extra lichtval ook minder vaak de lampen aan te zetten. Goed voor het milieu en goed voor je portemonnee.

Waardevermeerdering van het huis

Wist je dat een dakkapel ook nog eens een goede investering voor de toekomst is? Niet alleen omdat de energierekening omlaag zal gaan, maar ook omdat de waarde van het huis stijgt. Zeker als je de woning op ten duur wilt verkopen, kan dit een belangrijk voordeel zijn.

Een dakkapel is een flinke investering. Bedenk echter wel dat je het geld na verloop van tijd terugverdiend. Niet alleen door de waardevermeerdering van het huis, maar ook doordat de kosten van je energierekening drastisch zullen dalen. Hou er echter wel rekening mee dat de verbouwing financieren lastig kan zijn. Zorg er daarom altijd voor dat je goed op de hoogte bent van de prijzen en duidelijke offertes op laat stellen. Vraag  tevens of de aanbieders de prijsopgave zo duidelijk mogelijk kunnen maken, zodat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. 

Geef een reactie