InterieurWonenWoonkamer

Wanneer kies je voor een U bank en wanneer voor een hoekbank?

Wanneer kies je voor een U bank en wanneer voor een hoekbank?
390Views

Twijfel je tussen het kopen van een U bank of hoekbank? Dan is het goed om te weten wat de verschillen zijn. Wat de beste keuze tussen beiden is, hangt bovendien van verschillende factoren af. Daarnaast speelt je persoonlijke voorkeur eveneens nog een rol. Er zijn in elk geval meer dan genoeg mogelijkheden om met je smaak voor design en kleur rekening te houden. Het aanbod van U banken is bijvoorbeeld groot en gevarieerd. Maak gebruik van onderstaande informatie om tot de beste keuze te komen.

U bank voor grote gezinnen

Een U bank is bij uitstek geschikt als je een groot gezin hebt. Of als je vaak en veel visite over de vloer krijgt. Een bank in een u-vorm biedt namelijk een royaal aantal zitplaatsen. Bovendien is het door de uitvoering mogelijk dat er in elke hoek een persoon languit kan liggen. Bijvoorbeeld met een chaise longue aan beide kanten. Dat is ook fijn voor gezinsleden in een groot huishouden op momenten dat niet elke plaats van de U bank bezet is. Als het wel druk in huis is, kan de toevoeging van een hocker ideaal zijn om met nog meer mensen op de U bank te liggen. Overigens zijn er ook hoekbanken met een groot aantal zitplaatsen beschikbaar, maar is de uitvoering qua design net even anders. Een U bank voorziet bijvoorbeeld in de mogelijkheid om ook tegenover elkaar te zitten.

Hoekbank voor elke woonkamer

Een hoekbank is zowel geschikt voor grote als voor kleinere woonkamers. Gelet op de uitvoering krijgt een hoekbank in een kleine woonkamer vaker de voorkeur dan een U bank. Een hoekbank is in alle soorten indelingen te plaatsen. Een U bank is bijvoorbeeld ideaal als er sprake is van een L-vormige woonkamer. Zo past deze bank ook perfect als knusse plek bij een haardvuur. Een U bank is door de vormgeving vaak groter en is daarom een betere keuze voor echt grote woonkamers. Heb je een grote woonkamer en valt de keuze toch op een hoekbank? Dan is het mogelijk om bijpassende meubelen te kopen, zoals een loveseat met hocker. Daarmee creëer je in een grote woonkamer toch een knusse en gezellige setting.

Meet de maximale maten

De keuze tussen een U bank of hoekbank is uiteraard ook op basis van praktische overwegingen te maken. Daarom is het handig om de plek waar de bank komt te staan eens op te meten. Een loopruimte van 60 tot 80 en ruimte tussen de salontafel en bank van 40 cm is daarbij het uitgangspunt. Neem de rolmaat maar mee naar de showroom van Seats and Sofas. Dan is het altijd mogelijk om ter plekke te besluiten of de keuze op een U bank of toch op een hoekbank valt. Er zijn voor beide opties allerlei variaties mogelijk qua stofkeuze, kleur en design. Het kan maar zo zijn dat je tijdens het bezoek aan de showroom de perfecte U bank of hoekbank tegenkomt.

Geef een reactie