InterieurWonenWoonkamer

Wat doet een bank precies met de uitstraling van je woonkamer

876Views

Banken zijn er in verschillende vormen en maten en niet alle banktypes passen in elke kamer. Daarom moet je een idee krijgen van de verschillende vormen en maten voordat je een aankoop doet. We hebben de verschillende banktypes voor je op een rijtje gezet en uitgelegd.

Hoekbank

Zoals de naam al zegt, een bank die een L-vorm heeft en optimale ruimte biedt aan meer dan twee personen. In de extra hoek van de bank kan minstens één persoon comfortabel liggen. Ideaal voor ruimtehoeken en als ruimteverdeler.

Driezitsbank voor drie personen


Ideaal voor kleinere kamers. Ondanks zijn grootte biedt de bank voldoende ruimte voor twee tot drie personen. De driezitsbank biedt zelfs de mogelijkheid om de bank als ligvlak te gebruiken om te ontspannen en uit te rusten.

Eilandbank

Hier bestaat de bank niet alleen uit één deel, maar uit meerdere delen. Het banktype heeft meestal twee hoekdelen en vaak een bijpassende fauteuil, bijzettafel of kruk. Een woonlandschap biedt plaats aan meer dan 4 personen, maar vereist een grote ruimte. Hier dient de bank als ruimteverdeler en past zich ideaal aan de hoeken van de kamer aan.

Slaapbank

Een comfortabele plek om overdag te zitten, een comfortabele plek om ‘s nachts te slapen. Slaapbanken kunnen gemakkelijk worden uitgeklapt om een slaapplaats te creëren. Als er geen plaats is voor een bed in een klein appartement, is een slaapbank een zeer goed alternatief. Ook gasten kunnen op deze manier perfect worden opgevangen.

Grote bank

Een grote zitplaats is het kenmerkende kenmerk van een grote bank. Door de zeer zachte bekleding en de vele plaatsen waar je hier heerlijk kunt liggen om te ontspannen. Een grote bank is echter niet erg ruimtebesparend door de breedte en voor kleinere oppervlakken niet ideaal geschikt. Dit type bank kan ook ovaal en licht gebogen zijn, waardoor een uniek ontwerp ontstaat.

Chaise longue

Dit meubel biedt plaats aan slechts één persoon. De combinatie van zit- en ligmeubilair zorgt voor een comfortabele zitpositie. De verhoogde hoofdsteun vervangt de rugleuning en armleuningen, zoals in typische banken. In vergelijking met de chaise longue heeft de Récamière twee extra armleuningen. Tegenwoordig is het type bank in zeer weinig huishoudens te vinden, maar het is een blikvanger, vooral in vintage stijl meubilair.

Poef

Een poef is een meubelstuk dat een rugleuning en zijsteun heeft, maar slechts een deel van de zijpoot overloopt. Door de lage hoogte is dit type bank nauwelijks geschikt om te zitten, maar eerder om te liggen en te luieren. Dit type bank is ook in zeer weinig huishoudens te vinden en wordt meestal alleen gebruikt als decoratiestuk. Meer weten over de banken van vtwonen? klik dan hier!

Geef een reactie