InterieurWonen

Welke kamerplanten passen binnen mijn interieur?

welke kamerplant passen binnen mijn interieur
1.6KViews

Eindelijk is het zover: de verhuizing is compleet en je kunt eindelijk plaats nemen binnen je nieuwe woning. Terwijl je vermoeid op de bank neerploft, kom je echter tot de conclusie dat er nog steeds iets mist. Accessoires en meubels zijn er genoeg, ook persoonlijke elementen zijn er in overvloed. Wat mis je dan nog? Het antwoord is simpel: planten natuurlijk! Kamerplanten mogen eigenlijk in geen enkele woning ontbreken. Ze geven je interieur een stukje karakter, een stijlvolle uitstraling. Bovendien is het aanbod zo divers dat er voor iedere woning wel een geschikte plant te vinden is. Het grote aanbod maakt het daardoor aan de ene kant een stuk eenvoudiger om de juiste kamerplant te vinden, maar aan de andere kant juist lastiger. Hoe kan je nog de juiste keuze maken als het aanbod zo groot is? Welke kamerplanten van Chicplants.com passen binnen mijn interieur?

Onderhoud

Planten moeten altijd goed onderhouden worden. Dit is van essentieel belang voor een lange levensduur en een mooie uitstraling. Dit is echter ook direct de voornaamste reden waarom veel mensen twijfelen over de aanschaf van een kamerplant. Zij hebben niet voldoende tijd en/of zin om een plant te onderhouden. Hierdoor zijn ze bang dat een dure plant binnen enkele weken weggegooid kan worden, simpelweg omdat ze er niet goed genoeg voor waren. Gelukkig hoeft ook dit geen probleem te zijn. Er zijn genoeg geschikte kamerplanten voor beginners en mensen die weinig tijd hebben voor het onderhoud. Dit noemen we ook wel eenvoudige en sterke kamerplanten. Deze kunnen tegen een stootje en genieten bovendien van een lange levensduur. Een goed voorbeeld is de cactus. Deze geeft de woning direct een geweldige sfeer, maar vraagt om weinig onderhoud. Dit zijn ideale planten als je wel wilt genieten van de lusten, maar niet van de lasten.

onderhoud kamerplant

Lichtintensiteit

Hoeveel licht is er aanwezig in jouw woning? Het is belangrijk om per ruimte de lichtintensiteit te bepalen. Is er sprake van voldoende zonlicht? Zijn er ramen op het zuiden of zijn het vooral schaduwrijke ruimtes? Op basis van dat gegeven kan je de juiste kamerplant vinden. Let daarbij goed op het onderhoudsadvies. Hierop staat aangegeven hoeveel licht de plant dagelijks nodig heeft.

copyright Chic Plants bv

Interieurstijl

Hoe zou jij jouw interieurstijl op dit moment omschrijven? Denk je aan modern, stoer en strak of kies je toch liever voor klassiek? Jouw interieurstijl is van grote invloed op de keuze voor de interieurbeplanting. Je wilt immers dat de planten iets toevoegen aan jouw interieur. Dat ze elkaar versterken, elkaar complimenteren. Dit is enkel mogelijk als de plant past binnen jouw huidige interieurstijl. Ga daarom op zoek naar een plant die over dezelfde uitstraling als jouw interieur beschikt. Je kunt er ook voor kiezen om voor een speels contrast te zorgen. Denk bijvoorbeeld aan een weelderige plant binnen een strak interieur, zo creëer je een speelse knipoog binnen een strak interieur. 

De juiste plantenpot

Heb je eindelijk dé perfecte kamerplant op het oog? Dan is het hoog tij om de juiste plantenpot uit te kiezen. Ja, je verstaat ons goed. Met alleen de keuze voor een plant ben je er nog niet. Ook de plantenpot speelt een allesbepalende rol voor de uitstraling binnen jouw woning. Kies voor materialen die passen binnen jouw interieurstijl. Denk bijvoorbeeld aan kunststof in een strak en modern interieur of hout in de landelijke woonstijl.

Geef een reactie