InterieurWonen

Zo creëer je de juiste basis voor ieder interieur

Zo creëer je de juiste basis voor ieder interieur
249Views

Wispelturige interieurliefhebbers zullen beamen dat een interieur nooit helemaal af is. Ieder seizoen begint het weer te kriebelen om het interieur in een nieuw jasje te steken. Dat is niet alleen heel leuk, maar kan ook voor een enorm kostenplaatje zorgen. Daarom is het belangrijk dat de basis altijd goed is. Als de basis goed is, is het veel gemakkelijker om het interieur een nieuwe uitstraling te geven zonder dat dit heel veel geld hoeft te kosten. In dit artikel vind je een aantal praktische tips hoe de juiste basis voor jouw interieur legt.

Investeer in goede raambekleding

Raambekleding mag natuurlijk zeker niet ontbreken. Het aanbod van raambekleding is ontzettend groot. Van een rolgordijn op maat tot prachtige duettes, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien is raambekleding niet alleen heel praktisch om de privacy in huis te waarborgen, maar is het ook nog eens een allesbepalende factor voor de sfeer in huis.

Wij adviseren dan ook om voldoende te investeren in goede raambekleding. Pak niet uit met opvallende kleuren die op dit moment helemaal hot zijn, maar kies voor een tijdloos design en een rustige kleur. Zo kan deze altijd met iedere interieurstijl gecombineerd worden. Hiermee voorkom je dat over enkele maanden weer aan nieuwe raambekleding toe bent, omdat deze simpelweg niet meer passen bij de aanpassingen die je al in huis hebt gedaan. Goede en kwalitatieve raambekleding leggen alvast de basis voor een stijlvol interieur.

Denk goed na over de bank

De bank staat in de meeste huizen centraal. Dit is het meubelstuk waar je de meeste tijd op doorbrengt in huis. Waar je tot rust kunt komen na een lange werkdag, kunt genieten van de gezelligheid met vrienden en familie of simpelweg lekker kunt relaxen en een goede film kunt kijken. Een goede bank is dan ook geen overbodige luxe. Daarnaast is een bank ook nog eens een flinke investering. Zorg er daarom voor dat je hiermee alvast de juiste basis legt. Je wil immers niet dat deze over enkele jaren alweer op Marktplaats gezet moet worden, omdat deze niet meer bij je huidige interieurstijl past.

Dit betekent echt niet dat je voor een saaie en neutrale kleur hoeft te kiezen. Een bank met een opvallende kleur is prima mogelijk, zolang deze maar makkelijk te combineren is met andere accentkleuren. Zo heb je jarenlang plezier van jouw bank en blijft dit een ware eyecatcher in de ruimte.

Het beste kleurenpalet

Natuurlijk wil je ook wat kleuren in de basis van je interieur gebruiken. Maar welke kleuren kun je hier het beste voor gebruiken? Het is slim om te kiezen voor kleuren die eenvoudig te combineren zijn. Zo zorg je ervoor dat iedere nieuwe trendkleur eenvoudig toegepast kan worden, zonder dat je je nieuwe eijffinger behang direct weer kunt vervangen.

Dit betekent echt niet dat je enkel basiskleuren kunt gebruiken. Wees niet bang: je mag nog best wel wat kleur gebruiken. Zolang je maar voor een kleur kiest die gemakkelijk te combineren is. Een groene bank biedt bijvoorbeeld genoeg mogelijkheden om met andere trendkleuren te combineren. Vaak levert dit juist een zeer verrassend resultaat op. Beperk jezelf daarom niet teveel en bedenk goed hoe jij iedere keer weer een nieuwe look tevoorschijn kunt toveren. Met de juiste basis ben jij als interieurliefhebber altijd in staat om de juiste uitstraling in huis te creëren!

Geef een reactie