InterieurWonen

Zo kies je de perfecte eetkamerstoelen!

Zo kies je de perfecte eetkamerstoelen
282Views

Eetkamerstoelen zijn misschien wel de meest gewilde woonitems ooit. En dat is ook niet zo vreemd, want deze stoelen kunnen voor ontzettend veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze bieden comfort aan de eettafel en extra zitplekken wanneer je bezoek hebt. Toch komen veel mensen er al snel achter dat hun huidige eetkamerstoelen niet zo comfortabel zijn. Zeker bij lang tafelen of werken aan de eetkamertafel kan dit erg onprettig zijn. Hoog tijd voor vernieuwing!

Ga jij binnenkort op zoek naar nieuwe eetkamerstoelen en kan je wel wat hulp gebruiken? Gebruik dan de volgende tips in jouw zoektocht naar de perfecte eetkamerstoelen.

Eerst meten dan kopen

Dit klinkt misschien als een overbodige tip, maar toch wordt dit nog dikwijls vergeten. De meeste mensen gaan er gewoon vanuit dat de meeste eetkamerstoelen wel moeten passen. Niets is echter minder waar. Zeker wanneer je voor brede of hoge eetkamerstoelen kiest, is het belangrijk dat je eettafel hier ook voor geschikt is. Meten = weten!

Pak daarom de rolmaat er maar bij en meet je eettafel goed op. Hierbij moet je niet alleen denken aan de hoogte en de breedte, maar bekijk ook zeker op welke hoogte de onderkant van de tafelblad is bevestigd. Zo weet je zeker of die prachtige eetkamerstoel met armleuning hier ook daadwerkelijk onder past en kom je niet voor onnodige teleurstellingen te staan.

Mix verschillende stijlen en kleuren

De afgelopen jaren is er een geheel nieuwe trend in de eetkamerwereld opgestaan. De trend van mix & match. Waar je voorheen altijd dezelfde eetkamerstoelen kocht, zien we nu steeds vaker dat er voor verschillende kleuren en materialen wordt gekozen. Dit geeft een speels effect aan de eetkamertafel.

Ben je bang dat het hierdoor een minder mooi geheel zal vormen? Kies er dan voor om hetzelfde model te gebruiken en twee verschillende kleuren uit te kiezen. Plaats de stoelen vervolgens op speelse wijze aan de eetkamertafel. Dat geeft een leuk effect, maar voorkomt dat het te druk wordt.

Deze trend is overigens ook heel prettig als er in hetzelfde huishouden verschillende wensen over de eetkamerstoelen bestaan. Bijvoorbeeld wanneer er zowel lange als korte mensen in het huishouden aanwezig zijn. Zo kan je iedere eetkamerstoel geheel aan de persoon zelf afstemmen. Zodat iedereen comfortabel kan zitten.

Doe aan proefzitten

Indien het mogelijk is om de winkel te bezoeken, kun je er ook voor kiezen om de stoelen zelf eens uit te proberen. Het is helemaal niet gek om dit te vragen. Pas door erop te gaan zitten kun je pas echt ervaren of het wat voor jou is. Probeer verschillende stoelen uit en blijf echt een tijdje zitten. Neem tevens verschillende houdingen aan. Kan je goed met je voeten bij de grond? Is het mogelijk om onderuit gezakt te zitten? Hoe voelt het als je helemaal rechtop zit? Enzovoorts.

Waarschijnlijk kom je er tijdens het proefzitten pas echt achter wat je fijn vindt. Bovendien kan je zo ook alle verschillende modellen in het echt bewonderen. Ook is het mogelijk om advies te vragen aan een medewerker in deze speciaalzaak. Zij weten precies waar je op moet letten bij het kiezen van de perfecte eetkamerstoel en kunnen jou helpen bij je zoektocht. Dat bespaart jou een hoop keuzestress. En de kans is veel groter dat je zonder lege handen de winkel verlaat!

Geef een reactie