BadkamerInterieurWonen

De mooiste badkamertrends van 2020/2021

De mooiste badkamertrends van 2020:2021
658Views

De winter is weer in zicht. Dat betekent niet alleen dat we ons langzaam opmaken voor de feestdagen, maar ook dat we straks weer helemaal doodgegooid worden met nieuwe trends. 2020 is bijna voorbij en dat betekent dat we weer mogen denken aan het opknappen en restylen van onze woningen. En stiekem vinden we dat natuurlijk helemaal geweldig. Is jouw badkamer binnenkort aan vernieuwing toe? Maak dan direct gebruik van de volgende badkamertrends van 2020/2021 voordat je sanitairwinkel megadump tiel bezoekt. Ben je benieuwd wat het komende jaar voor ons in petto heeft in de badkamerwereld? Lees dan snel verder!

Zwart, zwarter, zwartst


Deze trend speelt al jaren een belangrijke rol. Niet alleen in de badkamer, maar ook in de rest van het interieur. Daarom is het ook helemaal geen verrassing dat zwart ook weer een belangrijke kleur is in 2021. Toch zijn er nog heel veel mensen die wat terughoudend zijn met het gebruik van zwart in de badkamer. Zorgt dit niet voor een wat sombere sfeer? Moet er niet wat meer licht toegevoegd worden? Welnee! Want zwart kan op heel veel verschillende manieren aan het interieur worden toegevoegd. Wanneer je dit op de juiste manier combineert kan het juist heel sfeervol en subtiel zijn.

Hou bijvoorbeeld alle andere elementen van de badkamer wit of crème, maar kies wel voor een mat zwarte douchewand of zwarte kranen op de wastafel. Dit geeft een luxe en bijzondere uitstraling, terwijl de rest van het interieur licht blijft. Bovendien betekent dit ook dat je niet de gehele badkamer hoeft te veranderen om met deze stijl te werken. Je kunt ook zeer subtiele accenten toevoegen om de badkamer direct een geheel nieuwe uitstraling te geven.

Een eyecatcher aan de muur

Voorheen werden de badkamers vooral heel strak en modern ingericht. Er was weinig kleurgebruik en de meeste kleuren waren voornamelijk steriel en minder opvallend. Dat is ook niet zo gek, want tot tien jaar geleden werd de badkamer ook enkel als functionele ruimte beschouwd. Inmiddels zien we deze ruimte als dé perfecte plek om onze creativiteit de vrije loop te laten en een heerlijke ruimte te creëren. Lekker bijkomen na een lange werkdag doe je hier. En dat doe je natuurlijk wel in stijl. Kies daarom voor een opvallende eyecatcher aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan een bijzonder motiefje of mermaid tegels. Wil je een keer iets anders? Kies dan voor een gekleurd plafond. Dit steelt gegarandeerd de show en maakt jouw badkamer direct tienduizend keer meer interessanter.

Maak gebruik van natuurlijke materialen

Dit is een trend die door de meeste mensen al wel wordt gebruikt. Toch kunnen we hem niet ongenoemd laten. Want ook in 2021 spelen natuurlijke materialen een zeer belangrijke rol in de badkamer. Hierbij kan je aan heel veel verschillende dingen denken. Bijvoorbeeld het gebruik van planten of houten elementen, maar ook aan beton cire muren. Combineer de betonlook met licht hout en je geniet van een geweldige Scandinavische stijl in de badkamer. En ja, ook dat is weer een zeer populaire interieurtrend het komende jaar.

Geef een reactie