BadkamerWonen

Houten vloer in de badkamer: wel of niet doen?

Houten vloer in de badkamer
4.12KViews

De houten vloer wordt steeds populairder in verschillende woonstijlen. Dat vinden wij ook helemaal niet zo gek. Een houten vloer straalt warmte en geborgenheid uit en geef een kamer een chique uitstraling. Toch is er ook een nieuwe wending in deze trend: houten vloeren worden inmiddels ook in badkamers gelegd. Dat is vreemd voor veel mensen. Een houten vloer in de badkamer? Dat gaat toch rotten en werken door het vocht? Hoe doe je dat dan? Is een houten vloer in de badkamer nou wel of niet te doen? Wij zochten het uit.

Voordelen van een houten vloer in de badkamer

  • Een houten vloer in de badkamer is de perfecte manier om je badkamer een natuurlijke en ontspannen sfeer te geven. Een houten vloer past perfect bij een landelijk of Scandinavisch interieur.
  • Een houten vloer is enorm sterk en staat er om bekend dat hij over een lange levensduur beschikt. Zo heb je lang plezier van je vloer en ben je op langer termijn ook minder geld kwijt, je hoeft immers niet na een paar jaar weer een nieuwe vloer te halen.
  • Als een houten vloer beschadigd raak is het gemakkelijk om dit te repareren of om de plank te vervangen.

Nadelen van een houten vloer in de badkamer

  • We weten allemaal dat houten vloeren niet erg goed bestand zijn tegen vocht. De badkamer lijkt dan ook niet echt geschikt voor zo’n mooie vloer. Toch hoeft dat niet zo te zijn. Wist je dat er speciale houtsoorten zijn die prima tegen vocht kunnen? Dit worden ook wel tropische houtsoorten genoemd.
  • Het nadeel van de speciale houtsoorten, die tegen vocht kunnen, is dat ze vaak erg prijzig zijn. Ondanks dat de vloer een lange levensduur heeft, betekent dat wel dat je even flink in de buidel moet tasten.
  • Een houten vloer vraagt om veel onderhoud.

Houten vloer in de badkamer: wel of niet doen?

Nu je alle voor- en nadelen op een rijtje hebt gezet is het belangrijk om jezelf de volgende vraag te stellen: ga je het wel of niet doen? Bij het leggen van een houten vloer in de badkamer is het belangrijk dat de naden op elkaar aangesloten zijn. Tevens moet je zorgen voor een droge en vochtvrije ondergrond. Dan is de kans het kleinst dat de vloer enorm gaat werken. Ben je bang dat houten vloer uiteindelijk tegenvalt in de badkamer, maar wil je wel dolgraag genieten van die prachtige en natuurlijke uitstraling? Ga dan voor houtlook tegels! Deze zijn bijna niet te onderscheiden van houten tegels, maar beschikken over alle voordelen van traditionele tegels. Daarnaast zijn ze makkelijk schoon te houden en versterken ze de uitstraling van je badkamer. Ga je voor een echte houten vloer? Ga dan nooit zelf te werk, maar laat het leggen van de vloer over aan een professional. Zo weet je zeker dat er alles aan gedaan is om de nadelen tot het minimum te beperken.

Geef een reactie