KeukenWonen

Tips voor het ontwerpen van jouw droomkeuken

tips voor je droomkeuken
2.56KViews

Eindelijk is het dan zover: jullie hebben de knoop doorgehakt en gaan de keuken eens onder handen nemen! Zodra deze beslissing gemaakt is vliegen er direct honderd en één vragen door je hoofd. Nu jullie een nieuwe keuken gaan kopen willen jullie dit ook direct goed doen. Deze keuken moet geschikt zijn voor al jullie toekomstdromen. Het ontwerpen van een keuken is niet zo makkelijk als het lijkt. Je moet rekening houden met verschillende dingen en ook nog eens oog houden op het budget.  In dit artikel lees je wat handige tips die het ontwerpen van jouw droomkeuken een stuk makkelijker maken.

Krijg inzicht in je keuken

Allereerst is het belangrijk dat je beschikt over inzicht om de ruimte zo goed mogelijk in te delen. De meetlint is de komende dagen je beste vriend. Maak wat tijd vrij en ga (eventueel samen met iemand) de gehele keukenruimte opmeten. Schrijf alle maten op en ga dan opzoek naar de verschillende wateraansluitingen en stopcontacten. Zo weet je of het nodig is om leidingen om te leggen tijdens de verbouwing. Vergis je ook niet in het aantal stopcontacten dat je nodig hebt! Ga liever voor te veel dan te weinig. Dan is het ook nog belangrijk om te bedenken wat voor opstelling werkt in jouw keuken. Je kunt dit in je hoofd laten passen, maar om het gemakkelijker te maken is een 3D-ontwerptool een fijne oplossing. Bij deze ontwerpprogramma’s kan je precies zien hoe de keuken wordt als jij hem naar jouw wens invult. Dan zie je direct of het wel of niet mogelijk is.

Deze dingen mag je beslist niet vergeten tijdens het ontwerpen van jouw droomkeuken

De meeste mensen weten precies te zeggen wat ze makkelijk vinden in de keuken. Meestal gaat dit om apparaten. Zo hoor je vaak de wens voor een vaatwasmachine, een oven of een magnetron. Iedereen kan wel zo’n beetje een aantal apparaten opnoemen dat zeker in hun keuken moet staan, denk maar aan het fornuis of de koelkast. Maar waar moet je nog meer aan denken en wat mag je beslist niet vergeten tijdens het ontwerpen van jouw droomkeuken?

  • Denk om de grootte van het werkblad! Iedereen die een keer vrienden over de vloer heeft gehad weet hoeveel werkblad je nodig hebt om een grote maaltijd te bereiden. Zeker als jullie kinderen hebben of ooit de wens voor kinderen is het belangrijk dat je beschikt over een groot werkblad. Vind je het heerlijk om tijdens het koken te genieten van de gezelligheid in huis? Ga dan (mits dat mogelijk is) voor een kookeiland! Dat is helemaal hip anno 2018 en creëert ook nog een zeeën van ruimte in de keuken.
  • Vergeet de opbergruimte niet! Veel mensen maken de vergissing om hun keuken zo minimalistisch mogelijk te houden. Uiteraard hoef je geen tientallen kastjes, maar een beetje opbergruimte is echt wel nodig. Denk alleen maar eens aan hoeveel pannen, bestek, borden en keukenspullen je tot je beschikking hebt. Waar moet je deze anders kwijt?

Geef een reactie