BadkamerWonen

Je badkamer goedkoop opknappen doe je zo

Je badkamer goedkoop opknappen
4.74KViews

Is jouw badkamer al tijden een doorn in het oog? Ben je de stijl zat of is het sanitair niet meer wat het geweest is? Dan is het tijd voor een flinke opknapbeurt! Veel mensen schuiven een renovatie van de badkamer altijd voor zich uit. Het kost immers aardig wat geld en soms heb je gewoon niet de beschikking over voldoende financiële middelen. Als het budget het enige probleem is wat in de weg staat tussen jou en een geweldige badkamer hebben wij goed nieuws voor je! Je badkamer opknappen met een klein budget? Dat kan echt wel! In dit artikel delen we de handigste tips & tricks om je kamer low-budget op te knappen.

Bekijk eerst wat echt nodig is

Als je een badkamer spuugzat bent is de kans groot dat je het liefst alles eruit trekt. Maar ga nu eens goed kijken en probeer te zien wat een professional ziet. Misschien is de badkamer wat gedateerd, maar is dat niet op te lossen door een nieuwe kleur aan de muren of een andere vloer? Of ligt het aan het toilet? Bekijk wat echt nodig is om te veranderen om je badkamer een hele andere uitstraling te geven. Daar hoef je echt geen hele nieuwe badkamer voor aan te schaffen.

Een nieuwe douchekop: low-budget oplossing

Wist je dat een nieuwe douchekop al heel veel kan doen voor je douche? Denk aan een regendouche. De uitstraling van deze douchekop is zo bijzonder dat het de uitstraling van je gehele badkamer veranderd. Zo heb je een goedkope oplossing achter de hand om je badkamer er een stuk moderner en chiquer uit te laten zien. Je kunt er ook voor kiezen om de douchekraan en slang te vervangen en zo dezelfde stijl van de douchekop door te voeren. Zo is je douchegedeelte in elk geval al helemaal anders!

Muren verven

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun badkamer een kleurtje te geven. Dit is een stuk goedkopere oplossing dan het gebruik van tegels. Wil je toch tegels gebruiken? Maak hier dan een laag randje van en verf de rest in een bijpassende kleur, zo bespaar je een hoop geld. Let wel op dat je badkamer muurverf aanschaft. Andere verven kunnen niet zo goed tegen vocht, warmte en damp en zullen daardoor sneller hun kwaliteit verliezen.

Ga naar een budgetwinkel voor het sanitair

Is het sanitair van je badkamer echt aan vervanging toe? Dan is het raadzaam om eens in een budgetwinkel te gaan neuzen. Hier vind je vaak showmodellen voor een lagere prijs. Je kunt ook een spieken op websites voor tweedehands spullen. Veel mensen vinden het delen van sanitair niet erg fris, maar er staan hier soms ook spullen op die nooit gebruikt zijn.  Probeer ook altijd te onderhandelen met een verkoper in de winkel. Vaak mogen ze per dag een maximum bedrag aan kortingen geven. Door een beetje te onderhandelen is er meestal nog wel wat aan de prijs te doen.

 

Geef een reactie