KeukenWonen

De populairste keukenstijlen op een rijtje

keukenstijlen
2KViews

Het is weer tijd voor een nieuwe keuken! De aanschaf van een nieuwe keuken is altijd spannend. De keuken is immers een bruisende plek in je woning. De keuken is misschien wel de meest bezochte ruimte in huis. Doorgaans doe je erg lang met een keuken dus het is dan ook belangrijk dat je tevreden bent met je beslissing. Voordat je een keuken aanschaft is het eerst zaak om voldoende inspiratie op te doen. Er zijn immers zoveel verschillende stijlen en mogelijkheden. In dit artikel delen we de populairste keukenstijlen van dit moment en hopen we jou te helpen bij het kiezen van de perfecte keuken.

De moderne keuken

De moderne keuken kan niet ontbreken in het lijstje van de populairste keukenstijlen van dit moment. Sterker nog: de moderne keuken is de meest verkochte keuken in Nederland. Kenmerkend voor een moderne keuken zijn de brede lades en strakke oppervlaktes en belijningen. De moderne keuken laat de ruimte van je keuken optisch groter lijken. Daarnaast beschikt een moderne keuken over alle moderne gemakken en vernuftige opties, zodat koken nog leuker wordt! Ga jij voor een moderne keuken, maar weet je niet precies waar je op moet letten om diezelfde stijl te hanteren? Zorg er dan zeker voor dat jouw keuken minimalisme uitstraalt. Geen knoppen, geen hendels en geen tierelantijntjes. Strak en modern zijn de sleutelwoorden voor deze keuken. Qua materiaalgebruik zien we vaak metaal, chroom, roestvrijstaal en hoogglans.

Landelijke keuken

De landelijke keuken doet zeker niet onder voor de moderne keuken. Sterker nog: deze stijl wint steeds meer aan populariteit en behoort tot de meest favoriete keukenstijlen in Nederland. De charme van de knusse en warme uitstraling maakt deze stijl voor veel mensen favoriet. Een bijkomstig voordeel is ook nog eens dat je met een landelijke keuken talloze opties en mogelijkheden tot je beschikking hebt. Hierdoor kan je je keuken altijd helemaal naar jouw wens inrichten en afwerken. Kenmerkend voor de landelijke keuken is het gebruik van hout of andere natuurlijke elementen en materialen. Wat we ook veel zien bij een landelijke keuken is een grote schouw boven het fornuis en een tegelmuur of doorgetrokken werkblad. Qua kleurgebruik zien we vooral warme en donkere tinten terugkomen.

De klassieke keuken

Zoals de naam van deze stijl al doet vermoeden is dit een ware klassieker in het rijtje van meest populaire keukenstijlen in Nederland. Als we deze stijl goed onder de loep nemen zien we dat het eigenlijk een combinatie is van meerdere stijlen. We zien dat er teruggeblikt wordt naar het verleden met een knipoog naar de moderne tijd. Ook een stukje landelijke stijl zien we vaak terugkomen in deze keukens. Kenmerkend voor de klassieke keuken is de natuurstenen spoelbak, deze zien we bijna altijd terug in deze stijl. En niet voor niets: dit element geeft de keuken het ultieme nostalgische gevoel. Qua materiaalgebruik zien we vooral hout in combinatie met donkere kleuren voor een extra sfeervolle ruimte.

Geef een reactie