SlaapkamerWonen

Welke vloer is geschikt voor de slaapkamer?

vloer kiezen slaapkamer
3.72KViews

De afgelopen jaren is de slaapkamer steeds meer een plek geworden waar wordt geleefd. Waar vroeger de slaapkamer alleen gezien werd als ruimte om te slapen is het tegenwoordig ook nog eens een ruimte geworden om te relaxen en om je lekker in terug te trekken op een druilerige dag. Het is dan ook niet gek dat we steeds meer televisies, make-uptafels en bureaus zien verschijnen op de slaapkamer. Een ruimte waarin wordt geleefd heeft tevens een goede vloer nodig. Deze zal immers vaak gebruikt worden en daarbij kan een goede vloer ook nog eens de sfeer verhogen in de slaapkamer. Maar welke vloer kies je dan eigenlijk? Wat zijn de voor- en nadelen van verschillende vloeren voor de slaapkamer? Wij zochten het uit.

Waar moet je op letten bij je keuze van de vloer voor de slaapkamer?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken hoeveel tijd je besteedt in de slaapkamer. Dit heeft immers zijn effect op de gebruikerssporen en stofvorming van de vloer. Ook moet je bedenken dat door de kledingkast en het linnengoed op bed de kans op stof enorm hoog is. De slaapkamer is misschien wel de ruimte, na de woonkamer, die het meeste stof vangt. Daar moet wel rekening mee gehouden worden bij de keuze van de slaapkamervloer.

De voor- en nadelen van verschillende slaapkamervloeren

  • Laminaat: laminaat is verreweg de meest gekozen vloer in Nederland. Zo zien we hem ook heel vaak terug in de slaapkamer. Niet zo gek ook, want laminaat is betaalbaar en vrijwel onderhoudsarm. Je houdt de slaapkamer makkelijk schoon door regelmatig te stofzuigen. Dweilen is bijna niet nodig en kan je slechts eens in de paar maanden doen om je laminaat glimmend te houden. Het nadeel van laminaat is dat het heel koud is en snel kapot kan gaan als het in aanraking komt met vocht.
  • Tapijt: tapijt zien we tegenwoordig bijna alleen nog maar terug in woningen van oudere mensen. Waarom? Voornamelijk omdat de meeste jongeren geen tijd hebben voor zoveel onderhoud. Als je eenmaal een vlekje maakt op tapijt is het moeilijk om het er nog uit te krijgen. Daarnaast is stofzuigen een ware crime met tapijt. Toch heeft het ook voordelen, zeker voor de slaapkamer. Het geeft bijvoorbeeld een knus gevoel aan een ruimte en als je een echte koukleum ben kan je al helemaal je hart ophalen: de vloer is namelijk heerlijk zacht en warm aan je voeten. Als je ergens in huis tapijt wilt leggen is de slaapkamer misschien wel de meest perfecte ruimte.
  • Vinyl: vinyl lijkt enorm op laminaat, maar is wat zachter en minder snel koud. Een groot voordeel van vinyl is dat het erg betaalbaar is. Zo kan je de slaapkamer zeer low-budget inrichten en je creëert ook nog eens een geweldige sfeer. Qua onderhoud is vinyl te vergelijken met laminaat. Enkel stofzuigen en af en toe een dweil erover halen is voldoende om de vloer mooi te houden.

 

Geef een reactie