BadkamerWonen

Maak van je inloopdouche een echte blikvanger!

Maak van je inloopdouche een echte blikvanger!
370Views

Nederland verruilt de traditionele douchecabine met douchebak massaal voor de zogenoemde inloopdouche. Logisch als je het ons vraagt, want de inloopdouche biedt vele voordelen. Zo is een inloopdouche een stuk vriendelijker qua onderhoud omdat er minder naden en kieren zijn waar vuil in kan gaan zitten. Daarnaast kan een inloopdouche de badkamer optisch groter laten lijken. Handig als je niet gezegend bent met een riante badkamer! Dan is het natuurlijk wel zaak dat je er geen douchegordijn voor hangt… Benieuwd hoe jij van jouw inloopdouche een echte blikvanger maakt? Even opletten dan!

Glazen deur of scheidingswand

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om de douche in zijn geheel open te laten. Toch vinden veel mensen het prettig om iets van een wand of deur te plaatsen. Ten eerste omdat de warmte de doucheruimte dan minder snel verlaat en daarnaast om te voorkomen dat het water zich over de hele badkamervloer verspreid. Mocht je wand of deur plaatsen, kies dan bij voorkeur voor een glazen variant. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. Ga je voor glas, dan heb je nog de keuze tussen transparant en mat. Een transparante wand of deur maakt de badkamer groter dan bij de matte variant en zorgt voor voldoende licht in de inloopdouche. Een matte wand of deur geeft weer wat meer privacy. Het is maar net wat jij belangrijk (en mooi) vindt!

Doorlopende tegels 

Veel mensen kiezen ervoor om de tegels in de badkamer door te laten lopen in de inloopdouche; zowel op de vloer als op de wand. Dit ziet er ten eerste erg strak uit, maar zorgt ook voor een ruimtelijk effect. Als je een kleine badkamer hebt, is dit zeker de moeite waard om toe te passen. Wil je echt alles strak afwerken? Dan kun je ook een douchegoot kopen waarop de tegels kunnen doorlopen. Zo zie je bijna niets van de groot!

Statement kranen

Met de tegels en douchewand/deur creëer je een mooie, strakke basis voor je inloopdouche. Maar om de ruimte echt een wauw-effect te geven, heb je nog een mooie doucheset nodig. En bij dit element kun je zeker losgaan. Zo kun jij jouw inloopdouche echt laten opvallen met een statement-kraan. Denk bijvoorbeeld aan een koperen of zwarte kraan met een stoere kruisknoppen set. Of wat dacht je van een zwarte regendouche of regendouche in roségoud met een riante douchekop. Fraai om naar te kijken én heerlijk om onder te douchen. 

Wanneer ga jij aan de slag met jouw droom inloopdouche? 

Geef een reactie