BadkamerWonen

Trends op het gebied van badkamermeubels in 2021!

Trends op het gebied van badkamermeubels in 2021!
416Views

Het nieuwe jaar is alweer even geleden van start gegaan en inmiddels kijken we allemaal weer reikhalzend uit naar het voorjaar. En het voorjaar brengt vaak niet alleen mooi weer met zich mee, maar ook de nodige lentekriebels. En van daaruit willen we maar al te graag dingen in huis aanpakken. Naast de grote voorjaarsschoonmaak heb je wellicht ook plannen om de badkamer alvast een beetje aan te pakken. Voordat je naar goedkope badkamermeubels op zoek gaat, is het echter wel zo prettig om wat meer te weten te komen over de huidige trends. Want wat is er nu echt hot op het gebied van badkamermeubels anno 2021? Welke trends mogen écht niet ontbreken?

Meer kleurgebruik


Witte badkamermeubels zijn echt verleden tijd. Waar we vroeger nog vooral wit in de badkamer zagen, is dat tegenwoordig wel anders. Het assortiment is anno 2021 enorm uitgebreid. Er worden meer materialen gebruikt en er is ook meer sprake van kleur.

Bovendien is het mogelijk om het wit tegenwoordig zelfs helemaal weg te laten. Perfect voor mensen die echt eens toe zijn aan iets nieuws of simpelweg over een minder steriele badkamer willen beschikken. De meeste meubels zijn tegenwoordig in prachtige kleuren verkrijgbaar, waardoor je de badkamer geheel naar wens een kleurrijke touch kunt geven. Combineer warme kleuren met prachtige materialen zoals hout of marmer en je creëert een bijzonder warm en luxueus gevoel in de badkamer.

Badkamermeubels met extra verlichting


Op zoek naar nieuwe badkamermeubels? Meubels die helemaal hot zijn op dit moment? Dan mogen een aantal badkamermeubels met ruimte voor extra verlichting zeker niet ontbreken. En deze trend is zeker niet zonder reden ontstaan. In de meeste badkamer ontbreekt het namelijk intens aan functioneel licht. Door extra licht in meubels te integreren, wordt de badkamer simpelweg een veel sfeervoller geheel.

Bovendien is het ook nog eens ontzettend handig. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnkastje met extra verlichting. Zo zie je zelfs in het donker precies wat je moet pakken. Ook een spiegel met licht (en zelfs verwarming!) is tegenwoordig ontzettend populair. Mogelijkheden genoeg dus om het lichtplan in jouw badkamer te optimaliseren.

Meer opbergmogelijkheden


Wat ook helemaal bij deze tijd hoort is het toepassen van verschillende opbergmogelijkheden. Waar tientallen jaren terug alles nog lekker in het zicht kon blijven staan of liggen, zien we tegenwoordig toch dat mensen de spullen liever opgeborgen zien. Logisch ook, want dat ziet er veel netter uit en zorgt ook voor een ruimtelijkere uitstraling in de badkamer. Door meer opbergmogelijkheden te creëren, geniet je dus ook van een sfeervollere ruimte.

Wees niet bang, dit hoeft echt niet te betekenen dat je over een gigantische badkamer moet beschikken. Want ook dat is gecalculeerd in de huidige trends. Doordat de meeste badkamers namelijk steeds kleiner worden, neemt ook het aanbod van multifunctionele meubels toe. Denk bijvoorbeeld aan een medicijnkastje met spiegel én verlichting. Hier kun je heel wat spullen in kwijt, je geniet van extra licht én het neemt weinig ruimte in beslag.

Geef een reactie