InterieurWonen

Gietvloeren: de voordelen op een rijtje!

Gietvloeren
401Views

Ga je binnenkort verhuizen of ben je simpelweg toe aan een flinke make-over van je bestaande woning? Dan heb je vast al wel naar een nieuwe vloer gekeken. Dat is echter niet eenvoudig. Want zelfs wanneer je een vloeren specialist in Amersfoort inschakelt, kom je al snel tot de conclusie dat het aanbod ontzettend groot is. Hierdoor zie je als consument door de bomen het bos niet meer. Daarom is het verstandig om de verschillende vloeren eens goed voor jezelf op een rijtje te zetten. Een vloer die bij veel mensen minder bekend is en toch steeds meer aan populariteit wint, is de gietvloer. Maar wat bedoelen we hier eigenlijk mee? En waarom zou je voor een dergelijke vloer kiezen?

Wat is een gietvloer?

Een gietvloer is over het algemeen minder bekend. De meeste mensen weten wel iets over een PVC-, hout- of laminaatvloer, maar hebben nog niet veel gehoord van een gietvloer. Daarom wordt het tijd om hier eens wat extra aandacht aan te besteden.

Opvallend voor een gietvloer is dat deze geheel naadloos is en over een zeer moderne uitstraling beschikken. Hierdoor passen ze bij vrijwel ieder interieur. Met name bij een industrieel interieur staat de gietvloer erg goed. Daarnaast kunnen ze in vrijwel iedere ruimte van de woning worden toegepast. Ze worden tegenwoordig tevens vaak in openbare gebouwen gebruikt.

Zeer eenvoudig te onderhouden

Verreweg het grootste voordeel van een gietvloer voor in de woonkamer is dat deze ontzettend gemakkelijk te onderhouden is. Hierdoor is het heel gemakkelijk om de hygiëne in huis te verbeteren. Het is dan ook niet voor niets dat een gietvloer heel vaak wordt gebruikt in openbare gebouwen, omdat dit simpelweg voor een betere hygiëne in de ruimte zorgt én het ook nog eens minder tijd kost om de vloer mooi te houden.

Deze vloeren zijn met name gemakkelijk schoon te houden doordat ze geheel naadloos zijn. Hierdoor kan er geen vuil tussen de voegen belanden, waardoor alle vuilresten direct worden weggevoerd tijdens het schoonmaken. Er kan niets achterblijven, wat voor een blijvend schoon en hygiënisch effect zorgt.

Zelfnivellerende eigenschappen 

Het leggen van een gietvloer is bovendien iets eenvoudiger dan bijvoorbeeld het plaatsen van een tegelvloer. Bedenk maar eens welke stappen je allemaal moet nemen vóórdat je überhaupt een tegelvloer kunt gaan leggen. Allereerst moet je de ondergrond op de juiste manier voorbereiden en moet het tegelwerk precies goed en recht worden gelegd. Dan hebben we het nog niet eens over het bijbehorende voegwerk gehad. Een hele klus dus!

Bij een gietvloer is dit niet het geval. Dit komt met name door haar zelfnivellerende eigenschappen. Dit houdt in dat de vloer vanzelf egaliseert na het plaatsen. Je hoeft hier niets voor te doen en je hoeft de grond dus ook niet van tevoren te behandelen. Dat scheelt een hoop tijd en je weet zo zeker dat je altijd van een glad en strak resultaat kunt genieten.

Talloze toepassingsmogelijkheden

Nog een groot voordeel van gietvloeren is dat ze op heel veel verschillende manieren toegepast kunnen worden. En in heel veel verschillende settingen. De vloer kan in vrijwel iedere ruimte en industriële setting worden gebruikt. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de gietvloer in de schuur te leggen of in de badkamer. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om deze buitenshuis te gebruiken! Kortom, mogelijkheden genoeg om jouw woning absoluut te verrijken!

Geef een reactie